
Oľga Birošová | Pavlova roláda s jogurtovo-tvarohovou plnkou a malinami
Je veľa spôsobov ako upiecť pavlovku u nás dnes roláda.
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | cukor kryštálový |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | hrsť | mandľové lupienky |
Plnka: | ||
250 | gramov | jogurtova plnka v črievku |
250 | gramov | tvaroh jemný |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 40% |
čerstvé maliny |
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme mixérom na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút viď foto nižšie. Sneh musí byť tuhý, lesklý, tvorí špičku. Pridáme Zlatý klas a ocot, ktorý varechou vmiešame.
Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 18-20 minút.
Upečený korpus preklopime na druhý papier na pečenie z korpusu odstránime papier na pečenie, necháme vychladnúť.
Plnka jogurtovú plnku a tvaroh vyšľaháme spolu, pridáme šľahačku a vyšľaháme do tuha. Potrieme vychladnutý korpus do 3/4 korpusu, aby nám nevychádzala plnka.
Rozložíme maliny alebo iné ovocie pomocou papiera zrolujeme roládu, preložíme na plech, podnos dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty