
Snehový korpus plnka straccatella príjemné prekvapí chuťou, zvládne každý začiatočník.
Ingrediencie
6 | kusy | bielok |
180 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Gustin |
1 | polievková lyžica | ocot |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
250 | gramov | mascarpone |
1 | balík | Smeta-fix |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
Na posypanie: | ||
trocha | práškový cukor |
Postup
Snehové bielky vyšľaháme so štipkou solí po častiach aspoň na 4-5x pridáme cukor šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí tak asi (10 minút). Postupne pridáme práškový cukor došľaháme do tuha. Varechou vmiešame gustin +ocot.
Plech väčší 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené snehové cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pred vložením do rúry stiahneme na 160 stupňov pečieme 25-30 minút.
Hneď po upečení opatrne korpus preklopime na druhý papier stiahneme papier na pečenie korpus necháme vychladnúť.
Pripravíme plnku, čokoládu si polameme na menšie kúsky dáme rozpustiť necháme mierne vychladnúť viď nižšie, foto. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix nasledne vmiešame mascarpone a rozpustenú čokoládu. Došľaháme do tuha.
Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3 /4 korpusu opatrne zrolujeme do rolády odstránime papier na pečenie.
Odložíme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.