
Kamila, Pavlova torta - fotorecept
Pozrite si jednoduchý fotorecept na Pavlovu tortu. Pozor na najčastejšie chyby pri pečení Pavlovej torty, ktorým by ste sa mali vyhnúť.
4 | kusy | bielok |
1 | hrnček | cukor krupica |
2 | čajové lyžičky | ocot |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Náplň: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
300 | gramov | drobné ovocie |
Recept na poschodovú Pavlovu tortu. Môj prvý pokus dopadol celkom fajn, bola božská.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme kým sa cukor úplne rozpustí, trvalo mi to celkom dlho. Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.
Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. Ak máte teplozvdušnú rúru môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu.
Podľa predkreslených kruhov lyžicou rozotrieme sneh. Treba rátať s tým, že korpus "narastie" aj do šírky. Ja som to celkom nezvládla, moje korpusy sa spojili.
Rúru predhrejeme na 200°C, vložíme snehové korpusy do rúry a teplotu stiahneme na 150°C a pečieme cca 40 minút, rúru vypneme a neotvárame , korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút.
Teplotu prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou, ja zvyknem piecť na trochu vyššej teplote, ako je bežne uvádzaná v receptoch.
Korpusy sú krehké preto ich prekladáme opatrne. Šľahačku vyšľaháme, polovicu z nej nanesieme na prvý korpus, na to rozložíme ovocie, prekryjeme druhým korpusom, a vrch ozdobíme ovocím.
Ďalšie recepty na Pavlovu tortu

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila, Pavlova torta - recept
No tento víkend určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre to vyzera a ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A neslahate nad parou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá naozaj božsky, už sa na ňu dlho chystám....určite vyskúšam podľa tvojho receptu....






