reklama

Pavlova torta

Pridal/a Zuzanka 311 dňa 24. 10. 2023 - 20:23 - Recepty Zuzanka 311
Pavlova torta , Recepty na torty, Zuzanka 311

Zuzanka 311 | Pavlova torta


reklama

Recept na výbornú tortu z bielok.

Ingrediencie
4 kusy bielok
1 hrnček kryštálový cukor jemný
2 čajové lyžičky ocot
1 polievková lyžica kukuričný škrob
Náplň:
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov mascarpone
1 polievková lyžica práškový cukor
  ovocie
Postup

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme kým sa cukor úplne nerozpustí. Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.

Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. Ak máte teplozvdušnú rúru môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu. Podľa predkreslených kruhov lyžicou rozotrieme sneh.

Rúru predhrejeme na 200°C, vložíme snehové korpusy do rúry a teplotu stiahneme na 150°C a pečieme cca 40 minút, rúru vypneme a neotvárame, korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút.

Korpusy prekladáme opatrne, pretože sú veľmi krehké. Šľahačku spolu s mascarpone a cukrom vyšľaháme. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus, na to rozložíme ovocie, prekryjeme druhým korpusom, a vrch ozdobíme ovocím.

Výnos
1 ks
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama