
Zuzanka 311 | Pavlova torta
Recept na výbornú tortu z bielok.
4 | kusy | bielok |
1 | hrnček | kryštálový cukor jemný |
2 | čajové lyžičky | ocot |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
ovocie |
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme kým sa cukor úplne nerozpustí. Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.
Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. Ak máte teplozvdušnú rúru môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu. Podľa predkreslených kruhov lyžicou rozotrieme sneh.
Rúru predhrejeme na 200°C, vložíme snehové korpusy do rúry a teplotu stiahneme na 150°C a pečieme cca 40 minút, rúru vypneme a neotvárame, korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút.
Korpusy prekladáme opatrne, pretože sú veľmi krehké. Šľahačku spolu s mascarpone a cukrom vyšľaháme. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus, na to rozložíme ovocie, prekryjeme druhým korpusom, a vrch ozdobíme ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty