
Snehová torta s varenou čokoládovou plnkou
Cesto: | ||
10 | kusy | bielok |
500 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | práškový cukor |
Krém: | ||
10 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | kakao |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
3 | decilitre | mlieko |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
500 | kusy | maslo |
200 | gramov | kryštálový cukor |
Ostatné: | ||
trocha | Cera |
Bielky šľaháme nad parou s kryštálovým cukrom asi 10 minút, potom pridáme práškový cukor a šľaháme 5 minút, necháme vychladnúť.
Dáme do vrecka s ozdobným nadstavcom a na papier na pečenie potretý Cerou nanášame vzor so snehu do tvaru aký si zvolíme.
Sušíme v rúre na 80 stupňov asi hodinu.
Plnku pripravíme tak, že uvaríme na kašu žĺtka s cukrom, kakaom, polámanou čokoládou, mliekom a múkou, keď vychladne vyšľaháme na hladko a pridáme maslo.
Plnkou plníme usušené pláty a ozdobíme podľa potreby.
Pracný recept, ale chuťovo výborný a trvanlivý, kto má rád sladké príde si na svoje.
Krásna tortička, ďakujeme za recept.

