reklama

Kopec lásky

Pridal/a trnavacka dňa 21. 09. 2015 - 14:30 - Recepty trnavacka
Kopec lásky, Recepty na torty, trnavacka

reklama

Nie som ani cukrárka, ani tortárka. Som nadšená používateľka Oetker výrobkov. Pochopí každý , kto uvidí výsledok. Ešte že ho tu máme, ja by som nenapiekla ništ bez neho. Dúfam, že to nezmažete. Ja sa len hlásim do súťaže, lebo ja Oetker bytostne vo svojej kuchyni potrebujem:))

Ingrediencie

6 kusy vajce
30 dekagramov cukor krupica
35 dekagramov polohrubá múka
1 deciliter olej
1 deciliter voda
1 kus prášok do pečiva
2 kusy Krémová náplň čokoláda Dr.Oetker
1 kus Kvetiny oblátkové Dr.Oetker
1 kus cukrárske ozdoby Dr.Oetker
1 plechovka jahody
1 kus čokoládová poleva

Postup

Vajíčka vymiešame s cukrom. Ja používam robot, do ktorého prihadzujem. Pridáme všetky tekuté ingrediencie, necháme dobre vymiešať a pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva . Ja osobne nič nepriesievam, ale viem že sa to takto píše. Ja do toho pomaly prisýpam striedavo múku a prášok do pečiva :-) A robot šľahá a múka sa práši :-)

Na toto som si nachystala dve formy, menšiu a väčšiu. Formy mám teflónové, nič nevymasťujem. Cesta je habakuk. Trúbu dobre vyhriať na 175 až 180 stupňov a šup tam s tým. CCa 50-55 min pečiem a potom kontrolujem. Nechám na terase chladnúť, uvarím si kávičku, dám cigaretku a strážim psa a muža aby cesto nezjedli ( deti strážim až pri plnke)

Teraz ta druhá časť. Podľa návodu na obale od hotových náplní si vyšľahám OETER náplň. Tu som použila čokoládovú, i vanilková je dobrá. Rozrežem korpusy, natriem čim mám po ruke džemom, nutelou alebo ničím. Naukladám jahody, natriem krém. Navrstvím.

Do mikráča dám rozpustiť hotovú čokoládovú polevu OETKER, výdatne polejem a dozdobím . Táto bola zdobená jahodami, kvetinkami a guličkami.

Chutila výborne, vyzerala ako od školáka, ale účel splnila: pre manžela z lásky

Doplňujúce obrázky
Kopec lásky, Recepty na torty, trnavacka, 1
Kopec lásky, Recepty na torty, trnavacka, 2
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

reklama


reklama

dievčatá cukrárky a tortárky, moc sa nepohoršujte :-) snáď sa aspoň pobavíte 

Silvia dvojičková

adus, Po, 21. 09. 2015 - 14:36

Už len čítať ten recept bol zážitok Prekvapenie, samotný koláč isto bude o to väčší - nabudúce keď prídem, nachystaj ku káve Pohoda - stačí taká 1/8 verzia

Adus, ja mam len tento jeden recept a ten pouzivam na vsetko a je paradny, aj na kolac pudingovy aj na tortu tvarohovu. Naposledy ked som tu tvarohovu robila som zabudla delit, tak volam susede, Moja, dones formu na tortu a tvaroh a mali tortu aj susedia Vyplazený jazyk

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama