
Sandra Hvilová | Jablkový zákusok
Svieža jablková tortička s piškótovým korpusom, lahodnou jablkovou náplňou a šľahačkou na vrchu.
500 | gramov | jablká |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 1⁄2 | balíky | vanilkový puding |
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
50 | millilitrov | voda |
50 | millilitrov | olej |
Smotanový krém: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Jablká ošúpeme, postrúhame a dáme do hrnca s 150 ml vody a vanilkovým cukrom podusiť do mäkka na cca 10 minút. Pridáme puding – v 100ml vody si rozmiešame metličkou puding, zmes vylejeme k jablkám a varechou miešame 3 minúty. Následne to dáme ochladiť mimo sporáka.
Korpus: Vyšľaháme sneh – Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov potom vyšľaháme sneh. Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme olej, 50ml vody, múku a kypriaci prášok. Nakoniec vmiešame sneh. Pecieme na 180st. Cca 20minut.
Na vychladnutý korpus navrstvíme vychladnutú zmes jabĺk. Následne vložíme do chladničky.
Pripravíme si šľahačku: 400 ml šľahačkovej smotany s trochou práškového cukru vyšľaháme. Vyšľahanú smotanu navrstvíme na jablkovú zmes. Dozdobíme strúhanou čokoládou.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty