reklama

Jablková Sacher torta

Pridal/a verika92 dňa 01. 01. 2023 - 15:48 - Recepty verika92
Jablková Sacher torta, Recepty na torty, verika92

reklama

Korpus tejto torty je vďaka jablkám šťavnatý, v strede je džem, na vrchu čokoláda. Upiecť ju dokáže určite každý.

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov kryštálový cukor
3 kusy vajce
100 gramov maslo
250 gramov hladká múka
1 kus prášok do pečiva
40 gramov kakao
300 gramov jablká postrúhané
Plnka:
  marhuľový džem
Poleva:
150 gramov čokoláda 54%
150 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Korpus: Vajíčka, cukor a rozpustené maslo vyšľaháme. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec vmiešame postrúhané jablká. Keď sú zdravé, ja ich nešúpem.

Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. 

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch, 45 - 50 minút. Vyskúšame špajlou, keď je dole lepkavá, tortu ešte dopečieme.

Upečený korpus necháme vychladnúť. Vydutý vrch korpusu odrežeme, aby sme tortu vyrovnali. Prerežeme na polovicu.

 Spodnú časť natrieme džemom - a nešetríme, priložíme druhú časť a vrch tiež potrieme džemom - teraz už menej.

Celú tortu, aj boky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme nasledovne: smotanu zohrejeme na 75 stupňov, nalejeme ju na polámané kúsky čokolády a miešame do lesklej hmoty. Je dôležité dať silnejšiu čokoládu, dáva špecifickú chuť, várová čokoláda je málo.

Tortu necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame teplým nožom.

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama