
Korpus tejto torty je vďaka jablkám šťavnatý, v strede je džem, na vrchu čokoláda. Upiecť ju dokáže určite každý.
Cesto: | ||
250 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | maslo |
250 | gramov | hladká múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
40 | gramov | kakao |
300 | gramov | jablká postrúhané |
Plnka: | ||
marhuľový džem | ||
Poleva: | ||
150 | gramov | čokoláda 54% |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Korpus: Vajíčka, cukor a rozpustené maslo vyšľaháme. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec vmiešame postrúhané jablká. Keď sú zdravé, ja ich nešúpem.
Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch, 45 - 50 minút. Vyskúšame špajlou, keď je dole lepkavá, tortu ešte dopečieme.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Vydutý vrch korpusu odrežeme, aby sme tortu vyrovnali. Prerežeme na polovicu.
Spodnú časť natrieme džemom - a nešetríme, priložíme druhú časť a vrch tiež potrieme džemom - teraz už menej.
Celú tortu, aj boky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme nasledovne: smotanu zohrejeme na 75 stupňov, nalejeme ju na polámané kúsky čokolády a miešame do lesklej hmoty. Je dôležité dať silnejšiu čokoládu, dáva špecifickú chuť, várová čokoláda je málo.
Tortu necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame teplým nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Orechové laskonky
Bejč | Orechové laskonky
Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom