Smotanová torta s jablkami a orechami

Pridal/a aramana

Chuť sekaných orechov je úplne iná ako chuť mletých orechov a v kombinácii s krémom je to skutočne maškrta Úsmev

Smotanová torta s jablkami a orechami - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
150gramovpolohruba muka
125gramovmäkké maslo
1čajová lyžičkavanilková aróma/extrakt
70gramovnasekané orechy
krém
250millilitrovmascarpone
2polievkové lyžicekopcovité práškového cukru
1balíkOle vanilkový puding bez varenia
150millilitrovmlieko
300millilitrovsmotana na šľahanie
Jablková zmes
3kusymenšie jablká alebo 2 väčšie.
 trochaškorica
 trochavoda
1polievková lyžicakopcovitá Zlatého klasu
 trochamuškátový orech
Na vrch
200millilitrovsmotana na šľahanie
 trochaorechy na posypanie

Inštrukcie

Cesto:

V ceste nie je cukor, v zákusku vynikne naozaj chuť sekaných orechov, ktorá je úplne iná ako chuť mletých orechov.Ak myslíte že bez cukru to skúsiť nechcete, kľudne odoberte 20 gramov múky a miesto toho dajte práškový cukor.

Múku zmiešame s mäkkým maslom a vanilkovou arómou rukou, bude z toho niečo ako drobivé cesto alebo ako tuhšia mrvenička.Pridáme sekané orechy a zmiešame.Na dno formy dáme papier na pečenie a hmotu utlačíme na dno formy, po krajoch ju vytiahneme asi pol cm odo dna.Pečieme na 180 stupňoch niečo medzi 15-20 minút.15 je málo, 20 je moc, keď po 15tich minútach zavonia, vyberte to a necháme úplne vychladnúť.

Krém:

Mascarpone vymiešame s mliekom a Ole a cukrom.Ak používate rastlinnú šľahačku, môžete ju hneď ku tomu dať a spolu vyšľahať.Ak živočíšnu, vyšľaháme si ju zvlášť a potom už len primiešame ku zmesi s mascarpone.

Krém vylejeme na vychladnutý spodok a dáme do chladničky.

Jablková zmes:

Jablká očistíme a nastrúhame, dáme do hrnca, pridáme muškátový orech a škoricu, zajeme asi pol deci vodou a varíme.V asi deci vody si rozrobíme zlatý klas, prilejeme k jablkám a varíme aspoň 3 minúty aby prášok nebolo cítiť.

Necháme úplne vychladnúť, sem tam pomiešame a dáme na krém.

Na vrch vyšľaháme smotanu na šľahanie a posypeme sekanými orechami.

Najlepší je na druhý deň, keď tie orechy namäknú.

Dobrú chuť.

Smotanová torta s jablkami a orechami - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.