
svieža a ľahká torta na každú príležitosť
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | voda |
150 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
1 | kilogram | očistených jabĺk |
1 | balík | škoricový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
2 | decilitre | voda |
Plnka 2: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | stužovač |
50 | gramov | práškový cukor |
Na ozdobu: | ||
kakao |
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu múku premiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme asi 15 min. na 200°C.
Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.
Nastrúhané jablká dáme variť s cukrom a škoricovým cukrom.
Následne pridáme vo vode rozmiešané Zlaté klasy a všetko prevaríme.
Vlažné nalejeme na korpus a necháme úplne vychladnúť.
So smotany si ušľaháme s cukrom a stužovačom tuhú šľahačku a navrstvíme na jablká.
Cez sitko posypeme kakaom.
Necháme stuhnúť aspoň 4 hod, najlepšie do druhého dňa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty