
Výbornú tortičku s ovocnou náplňou, pripravíte aj mimo sezóny. Mrazené ovocie, kompót, alebo džem bohate postačia.
4 | kusy | vajce |
Korpus: | ||
3 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | kukuričný škrob |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
Ovocná náplň: | ||
200 | gramov | čučoriedky mrazené |
1 | kus | čučoriedkový lekvár |
1 | kus | Zlatý klas |
Krém: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
200 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
Korpus:
Žltka vyšľaháme s polovicou cukru do peny. Z bielok, vody a citrónovej šťavy a zvyšku cukru vyšľaháme polotuhý sneh. Spojíme so žltkami a zľahka primiešame zmiešanú múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Hmotu rozotrieme do okrúhlej tortovej formy o priemere cca 26cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ovocná náplň:
Mrazené čučoriedky zohrejeme, pridáme čučoriedkový džem, hmotu zahustíme zlatým klasom, ktorý rozmiešame v 100ml vody. Uvaríme hustú "kašu"
Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. na spodnú rozotrieme ešte horúcu ovocnú náplň, necháme chvíľu vychladnúť a prikryjeme druhou časťou korpusu.
Krém:
Na krém uvaríme z mlieka zlatého klasu hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom a po lyžičkách pridávame puding.
Krémom potrieme naplnenú tortu, môžeme dozdobiť a posypať mandľovými lupienkami.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty