Čučoriedková torta

Popis

Recept s fotopostupom na fantastickú čučoriedkovú tortu, ľahkú čo do chuti aj prípravy. Ak nemáte čerstvé čučoriedky, postačí vám čučoriedkový džem a kompót.

Čučoriedková torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

5kusyvajicok (korpus)
5polievkové lyžicekryštalového cukru (korpus)
5polievkové lyžicepolohrubej múky (použila som bezlepkovú) (korpus)
1⁄2kusprášku do pečiva (korpus)
1⁄2kusčučoriedkový džém (ovocná náplň)
Korpus
Ovocná náplň
1kusovocie z malého čučoriedkového kompótu alebo čerstvé čučoriedky (ovocná náplň)
Smotanová náplň
500millilitrovsmotany na šľahanie (smotanová náplň)
500gramovtvaroh, alebo jogurt, alebo kyslá smotana (smotanová náplň)
3plátkyželatíny (smotanová náplň)
1polievková lyžicapráškového cukru (smotanová náplň)
Želé
1kusčíre želé (ovocné želé)
1kusšťava z kompótu (ovocné želé)
1polievková lyžicakryštál. cukor (ovocné želé)

Inštrukcie

Korpus:

Piškótové cesto, môžete pripraviť podľa vlastných skúseností, možno vám postačia aj 4 vajíčka. Vyšľaháme bielka s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridala som nasekanú čokoládu. Lepšie je dať nastrúhanú, je ľahšia, len ja som mala kocky a tie sa strúhať nedajú. ;) Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (moja mala priemer 28cm) a pečieme pri cca 180°C cca 35-40 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vychladnutí korpus potrieme džemom a naň rovnomerne rozdelíme čerstvé ovocie, alebo ovocie z kompótu, moje nebolo úplne odkvapkané, takže šťava presiakla aj korpus, vôbec to nebolo na škodu. ;)

Smotanová náplň:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s lyžicou práškového cukru alebo vanilkovým cukrom do tuha. Zľahka primiešame jemný tvaroh. Ak budete dávať jogurt, alebo kyslú smotanu stačí primiešať, dosladiť podľa potreby. Náplň zahustíme želatinou pripravenou podľa návodu na obale.

Dokončenie:

Okolo korpusu vložíme bočnú časť formy, môžete pridať aj pás papiera na pečenie, a rozotrieme naň smotanovú náplň. Dáme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny. Z kompótovej šťavy a cca 1dcl vody, pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Vlažnú, správny moment nie jednoduché vystihnúť,;) nalejeme na smotanovú náplň a dáme ešte stuhnúť. Torta je ozaj božská, ľahká, štavnatá ....

Čučoriedková torta - recept postup 1
Čučoriedková torta - recept postup 2
Čučoriedková torta - recept postup 3
Čučoriedková torta - recept postup 4
Čučoriedková torta - recept postup 5
Čučoriedková torta - recept postup 6
Čučoriedková torta - recept postup 7
Čučoriedková torta - recept postup 8
Čučoriedková torta - recept postup 9

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ked budem mať čučoriedky tak určite vyskúšam,vyzera fakt famozne Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamKvietokSlnko

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

mňam,tak toto vyzerá super,a určite aj tak chutí,najbižšie vyskúšam,ďakujem za recept Tlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.