Talianske frittelle

Pridal/a Idi

Vysmážané cesto, podobné ako naš pampúšiky len o veľa jednoduchšie. Môže sa plniť krémom, džemom pridať do cesta strúhanú cirtónovú kôru a trochu citronového likéru...

Talianske frittelle - recept
Výnos
cca 6
Zdrojrecept od svokry
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

2šálkyhladkej múky
2⁄3šálkycukru
1balíkPDP
2kusyvajcia
1 1⁄2šálkamlieka

Inštrukcie

Zmäknuté maslo cca vo velkosti orecha. Štipka soli. Hrozienka namočené v Rume.

Postup: Všetky ingrediencie spolu pomiešame aby nám vzniklo ani nie prílíš riedke, ani nie príliš husté cesto. Nakoniec pridáme hrozienka, kto chce, ( prípadne citr. kôru a Limoncello) Cesto vkladáme pomocou dvoch malých lyžičiek do horúceho oleja, kde sa nafúknu, ako malé guľky, počas pečenia otáčame. Horúce odkvapkáme od oleja a hneď obalíme kryštáľovým cukrom.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.