Vysmážané cesto, podobné ako naš pampúšiky len o veľa jednoduchšie. Môže sa plniť krémom, džemom pridať do cesta strúhanú cirtónovú kôru a trochu citronového likéru...

Výnos | |
---|---|
Zdroj | recept od svokry |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
2 | hrnčeky | hladká múka |
2⁄3 | hrnčeky | kryštálový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
1 1⁄2 | hrnček | mlieko |
Inštrukcie
Zmäknuté maslo cca vo velkosti orecha. Štipka soli. Hrozienka namočené v Rume.
Postup: Všetky ingrediencie spolu pomiešame aby nám vzniklo ani nie prílíš riedke, ani nie príliš husté cesto. Nakoniec pridáme hrozienka, kto chce, ( prípadne citr. kôru a Limoncello) Cesto vkladáme pomocou dvoch malých lyžičiek do horúceho oleja, kde sa nafúknu, ako malé guľky, počas pečenia otáčame. Horúce odkvapkáme od oleja a hneď obalíme kryštáľovým cukrom.
Recepty:
- prečítané 12763x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (16)