
dobrý ale dosť drahy
Tmavé cesto: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | cukor |
15 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
kakao | ||
Vanilkový krém: | ||
1500 | millilitrov | mlieko |
160 | gramov | cukor |
280 | gramov | Zlatý klas |
rumová aróma | ||
520 | gramov | Hera |
kakao | ||
orechový krém: | ||
200 | gramov | orechy |
100 | gramov | cukor |
50 | gramov | vanilkový cukor |
50 | millilitrov | rum |
citrónová kôra | ||
Dokončenie: | ||
6 | kusy | kiwi |
2 | plechovky | jahodový kompót |
750 | millilitrov | šľahačka |
3 | kusy | stužovač šľahačky |
čokoláda |
Tmavé cesto: - 12 vajec, - 12 pol. Lyžíc kr. cukru - 15 pol. Lyžíc polohrubej muky - Kakao Vajcia a cukor vyšľaháme, pridáme múku a kakao. Upečieme na papieri.
Tak isto upečieme druhý plát.
Vanilkový krém: - 280 g vanilkového prášku Zlatý klas, - 1,5 l mlieka - 160 g kr. cukru, 160 g van cukru - Rumová aróma - 520 g hery, 5 PL kakaa Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme kašu, do vychladnutého pridáme heru. Rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao Orechový krém: - 200 g mletých orechov - 100 g pr. Cukru - 50 g Van. Cukru - ½ dcl rumu - Citrónová kôra, podľa potreby mlieko Orechy, cukor, arómu, citrónovú kôru premiešame a sparíme mliekom. Necháme vychladnúť. Ovocie, šľahačka, čokoláda:
Na zdobenie rezu potrebujeme: 6 kivi, 2 jahodové kompóty, 0,75 l šľahačky, 3 stužovače šľahačky, nastrúhanú čokoládu.
Keď máme všetko pripravené zostavíme rez: Na jedno tmavé cesto natrieme biely krém, natlačíme doň odkvapkané jahody, prikryjeme druhým cestom, pokvapkáme jahodovou šťavou, na cesto natrieme orechovú plnku, naň kakaový krém. Na krém dáme polovicu šľahačky, poukladáme nakrájané kivi a dáme druhú polovicu šľahačky, posypeme strúhanou čokoládou.
platy si pečiem svoje overené lebo sem ide veľa vajec
Ja mam tento recept pod nazvom Božsky rez Slovenka,a možem povedat,že je fantasticky....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poznam ho je vyborny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte.chcem sa spytat,to tmave cesto upečieme každe z 12 vajec alebo rozdelime ingrediencie na polovicu?receptík vyzera výborne tak skusím vyskušat......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Slavka neviš si predstaviť od kedy hladám tento recept.Aj ja som ho mala odložený zo Slovenky,ale sa mi zapatrošil.Vééééélmi ti dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pockamm na foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zda sa byt uzasne... ale tie mnozstva??? ni ej toho prilis vela? na aky velky plech sa to pecie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na veľké zošuchovacie plechy to je akurát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hneď keď budem piecť vložím obrázok.
