reklama

Rez Slovenka

Pridal/a sslavica dňa 13. 02. 2011 - 07:35 - Recepty sslavica
obrázok k receptu

reklama

dobrý ale dosť drahy

Ingrediencie
Tmavé cesto:
12 kusy vajce
12 polievkové lyžice cukor
15 polievkové lyžice polohrubá múka
  kakao
Vanilkový krém:
1500 millilitrov mlieko
160 gramov cukor
280 gramov Zlatý klas
  rumová aróma
520 gramov Hera
  kakao
orechový krém:
200 gramov orechy
100 gramov cukor
50 gramov vanilkový cukor
50 millilitrov rum
  citrónová kôra
Dokončenie:
6 kusy kiwi
2 plechovky jahodový kompót
750 millilitrov šľahačka
3 kusy stužovač šľahačky
  čokoláda
Postup

Tmavé cesto: - 12 vajec, - 12 pol. Lyžíc kr. cukru - 15 pol. Lyžíc polohrubej muky - Kakao Vajcia a cukor vyšľaháme, pridáme múku a kakao. Upečieme na papieri.

Tak isto upečieme druhý plát.

Vanilkový krém: - 280 g vanilkového prášku Zlatý klas, - 1,5 l mlieka - 160 g kr. cukru, 160 g van cukru - Rumová aróma - 520 g hery, 5 PL kakaa Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme kašu, do vychladnutého pridáme heru. Rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao Orechový krém: - 200 g mletých orechov - 100 g pr. Cukru - 50 g Van. Cukru - ½ dcl rumu - Citrónová kôra, podľa potreby mlieko Orechy, cukor, arómu, citrónovú kôru premiešame a sparíme mliekom. Necháme vychladnúť. Ovocie, šľahačka, čokoláda:

Na zdobenie rezu potrebujeme: 6 kivi, 2 jahodové kompóty, 0,75 l šľahačky, 3 stužovače šľahačky, nastrúhanú čokoládu.

Keď máme všetko pripravené zostavíme rez: Na jedno tmavé cesto natrieme biely krém, natlačíme doň odkvapkané jahody, prikryjeme druhým cestom, pokvapkáme jahodovou šťavou, na cesto natrieme orechovú plnku, naň kakaový krém. Na krém dáme polovicu šľahačky, poukladáme nakrájané kivi a dáme druhú polovicu šľahačky, posypeme strúhanou čokoládou.

Doplňujúce poznámky

platy si pečiem svoje overené lebo sem ide veľa vajec

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Maja54, Ne, 13. 02. 2011 - 07:49

Ja mam tento recept pod nazvom Božsky rez Slovenka,a možem povedat,že je fantasticky.... Áno

ahojte.chcem sa spytat,to tmave cesto upečieme každe z 12 vajec alebo rozdelime ingrediencie na polovicu?receptík vyzera výborne tak skusím vyskušat...... Torta

keli62, Ne, 13. 02. 2011 - 21:27

Slavka neviš si predstaviť od kedy hladám tento recept.Aj ja som ho mala odložený zo Slovenky,ale sa mi zapatrošil.Vééééélmi ti dakujem. Bozkávam Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

kovka, Po, 14. 02. 2011 - 19:50

zda sa byt uzasne... ale tie mnozstva??? ni ej toho prilis vela? na aky velky plech sa to pecie? Hambím sa Hambím sa Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama