Veterníky

Pridal/a vanilka52

Obľúbený zákusok z odpaľovaného cestaÁno

Veterníky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto:
250millilitrovvoda
 štipkasoľ
90gramovtuk
140gramovhrubá múka
4kusyvajce
Plnka 1:
125millilitrovmlieko
20gramovZlatý klas
35gramovkryštálový cukor
1⁄2balíkvanilkový cukor
150millilitrovrum
125gramovsmotana na šľahanie
1polievková lyžicapráškový cukor
Plnka 2:
125gramovsmotana na šľahanie
65gramovkryštálový cukor
Poleva:
150gramovpráškový cukor
2polievkové lyžicehorúce mlieko
  maslo vo veľkosti orecha
1polievková lyžicarum

Inštrukcie

Cesto:

Do kastróla dáme vodu, soľ a tuk a uvedieme do varu. Vsypeme múku, premiešame a
odtiahneme zo sporáka. Miešame kým vznikne hladká hruda, ktorá sa nelepí na kraje kastróla. Ešte raz dáme na sporák a prehrejeme, aby sa múka zaparila. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Pridáme po jednom vajíčka a vyšľaháme.

Naplníme cukrárske vrecko a na vymastený plech striekame veterníky. Pečieme 15 minút na 200°C a asi 15 min na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť  a prekrojíme.

Plnka 1:

Mlieko, zlatý klas a kryštálový cukor uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s rumom a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a  jemne zmiešame s pudingom. Naplníme cukrárske vrecko a naplníme rozkrojené korpusy.

Plnka 2:

Polovicu smotany zohrejeme. Cukor upálime na karamel, do horúceho pridáme polovicu horúcej smotany. Chvíľu pomaríme, odložíme z ohňa a miešame do rozpustenia karamelu. Najlepšie je pripraviť si túto plnku deň vopred. Do vychladnutej karamelovej hmoty vlejeme zvyšnú smotanu a vyšľaháme. Takto pripravenú karamelovú šľahačku nastriekame na prvú plnku a prikryjeme vrchným korpusom, ktorý sme namočili do polevy.

Poleva:

Cukor vymiešame s horúcim mliekom, rumom a maslom.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.