
Venčeky z odpaľovaného cesta s pudingovým a snehovým krémom
250 | millilitrov | voda |
1 | štipka | soľ |
50 | gramov | maslo |
150 | gramov | polohrubá múka |
4 | kusy | vajce |
500 | millilitrov | mlieko |
3 | kusy | vanilkový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | rum |
4 | kusy | bielok |
320 | gramov | práškový cukor |
Venčeky:
Vodu, maslo, soľ uvaríme, pridáme múku a za stáleho miešania varíme /odpaľujeme/ minimálne 5-7 minút.
Po vychladnutí /nemusí byť úplne/ vmiešame mixérom po jednom kuse 4 celé vajíčka.
Vzniknutú kompaktnú krémovú hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s hrubšou špičkou a na plech vystlaný papierom striekame venčeky.
Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 st. Prvých 10 minút /rúru neotvárať, lebo spľasnú/ venčeky krásne narastú. Následne ešte cca.10 minút dosúšam pri teplote 140 st./ku koncu mierne pootvorím dvierka/
Vo viacerých receptoch je uvádzaná teplota pečenia 200st. no mne pri tejto teplote vždy zhoreli. Ešte teplé venčeky prekrajujeme ostrým zúbkatým nožom.
Pudingový krém:
Z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme krém, do ktorého po vychladnutí vmiešame maslo, práškový cukor a rum na dochutenie. Ja pudingový základ teraz v zime chladím von, položím celý mixér a pri nízkych otáčkach nechám miešať do vychladnutia /asi 10 minút/, nevytvorí sa tak kôra.
Snehový krém:
4 bielka s 320 g práškového cukru šľaháme nad parou do zhustnutia cca 15-20 minút.
Venčeky plníme zdobiacim vreckom - pudingový krém, snehový krém. Hotové polejeme cukrovou polevou.
Cukrová poleva:
100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy miešame mixérom do zhustnutia. /Dobrá je ak kúpená punčová poleva v prášku./
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty