Venčeky so snehovým krémom

Pridal/a kituska

Venčeky z odpaľovaného cesta s pudingovým a snehovým krémom

Venčeky so snehovým krémom  - recept
Výnos
plech väčší
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

250millilitrovvoda
1štipkasoli
50gramovmaslo
150gramovpolohruba muka
4kusyvajcia
500millilitrovmlieko
3kusyvanilkový cukor
2kusyzlatý klas
200gramovmaslo
100gramovpraskový cukor
4polievkové lyžicerum
4kusyvaječné bielka
320gramovpraskový cukor

Inštrukcie

Venčeky:

Vodu, maslo, soľ uvaríme, pridáme múku a za stáleho miešania varíme /odpaľujeme/ minimálne 5-7 minút.

Po vychladnutí /nemusí byť úplne/ vmiešame mixérom po jednom kuse 4 celé vajíčka.

Vzniknutú kompaktnú krémovú hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s hrubšou špičkou a na plech vystlaný papierom striekame venčeky.

Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 st. Prvých 10 minút /rúru neotvárať, lebo spľasnú/ venčeky krásne narastú. Následne ešte cca.10 minút dosúšam pri teplote 140 st./ku koncu mierne pootvorím dvierka/

Vo viacerých receptoch je uvádzaná teplota pečenia 200st. no mne pri tejto teplote vždy zhoreli. Ešte teplé venčeky prekrajujeme ostrým zúbkatým nožom.

Pudingový krém:

Z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme krém, do ktorého po vychladnutí vmiešame maslo, práškový cukor a rum na dochutenie. Ja pudingový základ teraz v zime chladím von, položím celý mixér a pri nízkych otáčkach nechám miešať do vychladnutia /asi 10 minút/, nevytvorí sa tak kôra. 

Snehový krém:

4 bielka s 320 g práškového cukru šľaháme nad parou do zhustnutia cca 15-20 minút.

Venčeky plníme zdobiacim vreckom - pudingový krém, snehový krém. Hotové polejeme cukrovou polevou. 

Cukrová poleva:

100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy miešame mixérom do zhustnutia. /Dobrá je ak kúpená punčová poleva v prášku./

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.