reklama

Venčeky

Pridal/a Vieruš dňa 20. 04. 2017 - 08:05 - Recepty Vieruš
Venčeky, Recepty na zákusky, Vieruš

reklama

Výborné venčekyÁno

Ingrediencie
Cesto:
150 gramov Hera
300 millilitrov voda
150 gramov hladká múka špeciál
4 kusy vajce
Pudingová plnka:
2 balíky Zlatý klas
800 millilitrov mlieko
250 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
Šľahačková plnka:
600 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Cesto:

Heru rozvaríme vo vode, pridáme múku a miešame kým sa nám cesto neoddeľuje od hrnca a dáme vychladnúť.

Do vychladnutého cesta postupne ručne varechou zamiešame vajcia, postupne po jednom vajci.

Cesto našpricujeme priamo na plech, dobre pokropíme vodou, pečieme na 160 stupňov do tmava. Ak budú málo upečené, po vybratí spľasnú.

Pudingová plnka:

Zlatý klas uvaríme s mliekom, necháme vychladnúť. Maslo c cukrom vyšľaháme a do toho zašľaháme vychladenú pudingovú kašu.

Šľahačková plnka:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme.

Vychladnuté venčeky prekrojíme, dáme pudingovú plnku, na to šľahačku a pocukrujeme.

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama