
Výborné venčeky
Cesto: | ||
150 | gramov | Hera |
300 | millilitrov | voda |
150 | gramov | hladká múka špeciál |
4 | kusy | vajce |
Pudingová plnka: | ||
2 | balíky | Zlatý klas |
800 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
Šľahačková plnka: | ||
600 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Cesto:
Heru rozvaríme vo vode, pridáme múku a miešame kým sa nám cesto neoddeľuje od hrnca a dáme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta postupne ručne varechou zamiešame vajcia, postupne po jednom vajci.
Cesto našpricujeme priamo na plech, dobre pokropíme vodou, pečieme na 160 stupňov do tmava. Ak budú málo upečené, po vybratí spľasnú.
Pudingová plnka:
Zlatý klas uvaríme s mliekom, necháme vychladnúť. Maslo c cukrom vyšľaháme a do toho zašľaháme vychladenú pudingovú kašu.
Šľahačková plnka:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme.
Vychladnuté venčeky prekrojíme, dáme pudingovú plnku, na to šľahačku a pocukrujeme.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty