
reklama
Výborný zákusok z odpaľovaného cesta
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
štipka | soľ | |
160 | gramov | hladká múka |
5 | kusy | vajce |
Krém: | ||
1400 | millilitrov | mlieko |
360 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | kusy | žĺtok |
160 | gramov | maizena |
250 | gramov | maslo |
trocha | rum |
Postup
Cesto:
Vodu, olej a soľ necháme zovrieť, prisypeme múku a miešame, kým sa nám hmota neodlepuje od stien hrnca.Do ešte teplého zašľaháme vajcia, striekame na plech venčeky, plech pokropíme vodou a pečieme na 250 stupňov.
Krém:
Z mlieka, cukru, žĺtkov a maizeny uvaríme puding, vychladnutý vyšľaháme s maslom, pridáme trochu rumu.
Upečené venčeky prekrojíme, nastriekame krém, priložíme vrch a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.