Žĺtkové venčeky

Popis

Výborný zákusok z odpaľovaného cestaÁno

Žĺtkové venčeky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
250millilitrovvoda
100millilitrovolej
 štipkasoľ
160gramovhladka muka
5kusyvajce
krém
1400millilitrovmlieko
360gramovkryštálový cukor
2balíkyvanilkový cukor
4kusyžltka
160gramovmaizena
250gramovmaslo
 trocharum

Inštrukcie

Cesto:

Vodu, olej a soľ necháme zovrieť, prisypeme múku a  miešame, kým sa nám hmota neodlepuje od stien hrnca.Do ešte teplého zašľaháme vajcia, striekame na plech venčeky, plech pokropíme vodou a pečieme na 250 stupňov.

Krém:

Z mlieka, cukru, žĺtkov a maizeny uvaríme puding, vychladnutý vyšľaháme s maslom, pridáme trochu rumu.

Upečené venčeky prekrojíme, nastriekame krém, priložíme vrch a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.