
Výborný karamelový rez.
Cesto: | ||
50 | dekagramov | hladká múka |
10 | dekagramov | maslo |
1 | kus | vajce |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
mlieko | ||
Karamel: | ||
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Plnka: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
3 | kusy | kakaový puding |
25 | dekagramov | kryštálový cukor |
10 | dekagramov | maslo |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Cesto:
Múku, maslo, vajce, cukor a sodu bikarbonu miesime a podľa potreby pridáme trochu mlieka, aby nám vzniklo také dobré mäkké cesto na vyvaľkanie plátov .( cesto vyzera skoro ako linecke)
Pečieme 4 pláty na obrátenom plechu 4 minúty na 220 stupňov.
Plnka:
7 lyžíc cukru upálime dočervena - karamel.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, pridáme karamel, miešame kým sa nám v tom nerozpustí, pridáme maslo a miešame kým sa aj to nerozpustí.
Dokončenie:
Ešte teplú plnku natierame na pláty, zaťažíme a dáme do chladničky do druhého dňa.
Polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšam.