Štolverkový rez

Popis

Výborný karamelový rez.

Štolverkový rez - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
50dekagramyhladka muka
10dekagramymaslo
1kusvajce
15dekagramypraskový cukor
1čajová lyžičkasoda bikarbona
  mlieko
plnka
7polievkové lyžicekryštálový cukor (na karamel)
750millilitrovmlieko
3kusykakaový puding
25dekagramykryštálový cukor
10dekagramymaslo
Dokončenie
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Cesto:

Múku, maslo, vajce, cukor a sodu bikarbonu miesime a podľa potreby pridáme trochu mlieka, aby nám vzniklo také dobré mäkké cesto na vyvaľkanie plátov .( cesto vyzera skoro ako linecke)

Pečieme 4 pláty na obrátenom plechu 4 minúty na 220 stupňov.

Plnka:

7 lyžíc cukru upálime dočervena - karamel.

Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, pridáme karamel, miešame kým sa nám v tom nerozpustí, pridáme maslo a miešame kým sa aj to nerozpustí.

Dokončenie:

Ešte teplú plnku natierame na pláty, zaťažíme a dáme do chladničky do druhého dňa.

Polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyskúšam. Tlieskam

 

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Dnes som ho robila je fakt chutovo vyborny len ja som urobila par zmien to cesto sa mi nechcelo zcelit takze som pridala este 100 g masla spolu teda200g a asi 1dl mlieka a do pudingu som dala 150g cukru a 200g masla ( nemame radi presladene ) a aj tak to bolo velmi sladke a este platy som polievala kavou ( potrebovala som aby mi rychlo zmakli
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.