Šťavnatý zákusok

Popis

Zákusok je výborný, vhodný na slávnostné príležitosti

Šťavnatý zákusok - recept

Zhrnutie

Výnos
15
Zdrojinternet
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

5kusyvajcia(žltá piškóta)
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
1⁄2kusprášok do pečiva
5kusyvajcia(ružová piškóta)
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
1⁄2kusprášok do pečiva
červená gélová farba Dr. Oetker
200millilitrovmlieko(biela plnka)
25gramovGustin jemný kukuričný škrob Dr. Oetker
100gramovpraskový cukor
200gramovmaslo
900millilitrovJahodový džús Relax(džúsová plnka)
6polievkové lyžicekryštálový cukor
2kusyZlatý klas Dr. Oetker
250gramovOkrúhle detské piškóty (uložiť na bielu plnku)
1kusJahodový sirup (na namáčanie piškót)
200gramovTmavá čokoládová poleva Dr.Oetker
Biela čokoládová poleva (na zdobenie)

Inštrukcie

Žltá piškóta: bielky vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, pridáme vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm, vyložíme aj boky plechu. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.

Ružová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, pridáme vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a podľa potreby červenú gélovú farbu. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm, vyložíme aj boky plechu. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

Biela plnka: v mlieku rozmiešame gustin a uvaríme hustú kašu, ktorú necáme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, po častiach zašľaháme vychladnutú kašu. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu, iba tenkou vrstvou.

Džúsová plnka: 900 ml džúsu, cukor a Zlatý klas uvaríme na hustý puding, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. 

Ukladáme nasledovne: ružová piškóta, biela plnka, piškóty, ktoré jemne namáčame v sirupe, ktorý zmiešame s troškou vody. Na piškóty nanášame lyžicou vychladnutú, ale tekutú džúsovú plnku, ktorú necháme v chlade stuhnúť. Potom prikryjeme žltou piškótou. Trochu pritlačíme a odložíme do chladu. Povrch potrieme tenkou vrstvou odloženej bielej plnky a polejeme tmavou čokoládovou polevou. Po stuhnutí ozdobíme bielou polevou. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.