
Veľmi jednoduchý a pri tom efektný koláčik.
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | deciliter | voda horúca |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | deciliter | olej |
Plnka: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusy | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | stužovač za studena Dr.Oetker |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | čokoláda 52% |
50 | gramov | Cera |
Piškóta:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, zašľaháme olej a vodu.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do toho postupne zľahka zamiešame žĺtkovú zmes, muku s práškom do pečiva a kakaom.Pečieme na 180 asi 25 minút.
Kto má robot s planetárnym miesením, nemusí deliť žltka od bielok, celé vajcia vymieša s cukrom do peny a do toho pridá muku a kakao.
Tuto piškótu upečieme dvakrát.
Plnka:
Mascarpone prešľaháme s kyslou smotanou, do toho zamiešame vyšľahanú šľahačku, pridáme cukor ak treba.Stužovač si rozrobíme v deci vlažnej vody, pridáme do neho trochu smotanovej plnky aby sa stužovač rozmiešal v tom a potom to vlejeme do zvyšnej plnky a premiešame dobre.
Plnenie:
Na piškótu dáme 1/3 plnky a dáme na 20 minút do chladničky.Zalejeme pomalinky roztopenou čokoládou a zase necháme zatuhnúť v chladničke.Na čokoládu dáme zase 1/3 plnky a dáme zatuhnúť a potom zase zalejeme čokoládou a necháme čokoládu zatuhnúť, na nu dáme krém a na krém dáme druhú piškótu.Polejeme čokoládou a necháme tuhnúť pol dňa.
Recept je na plech 45x35cm.
Pri krájaní nám bude tá vnútorná čokoláda pukať, to nevadí, je to naozaj mňamka
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty