Smotanovo čokoládová maškrta

Popis

Veľmi jednoduchý a pri tom efektný koláčik.

Smotanovo čokoládová maškrta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta
6kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžicepolohruba muka
1deciliterhorúca voda
3polievkové lyžicekakao
1⁄2balíkprášok do pečiva
1deciliterolej
plnka
500gramovpochúťková smotana kyslá
2kusymascarpone
500millilitrovsmotana na šľahanie
1kusstužovač za studena Dr.Oetker
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicapráškový cukor (ale nemusí byť, treba ochutnať krém)
Dokončenie
500gramov52-%-ná čokoláda
50gramovCera (alebo aj menej, len aby sa dala čokoláda liať)

Inštrukcie

Piškóta:

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, zašľaháme olej a vodu.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do toho postupne zľahka zamiešame žĺtkovú zmes, muku s práškom do pečiva a kakaom.Pečieme na 180 asi 25 minút.

Kto má robot s planetárnym miesením, nemusí deliť žltka od bielok, celé vajcia vymieša s cukrom do peny a do toho pridá muku a kakao.

Tuto piškótu upečieme dvakrát.

Plnka:

Mascarpone prešľaháme s kyslou smotanou, do toho zamiešame vyšľahanú šľahačku, pridáme cukor ak treba.Stužovač si rozrobíme v deci vlažnej vody, pridáme do neho trochu smotanovej plnky aby sa stužovač rozmiešal v tom a potom to vlejeme do zvyšnej plnky a premiešame dobre.

Plnenie:

Na piškótu dáme 1/3 plnky a dáme na 20 minút do chladničky.Zalejeme pomalinky roztopenou čokoládou a zase necháme zatuhnúť v chladničke.Na čokoládu dáme zase 1/3 plnky a dáme zatuhnúť a potom zase zalejeme čokoládou a necháme čokoládu zatuhnúť, na nu dáme krém a na krém dáme druhú piškótu.Polejeme čokoládou a necháme tuhnúť pol dňa.

Recept je na plech 45x35cm.

Pri krájaní nám bude tá vnútorná čokoláda pukať, to nevadí, je to naozaj mňamkaÁno

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.