Pralinkové rezy

Popis

Fantastický zákusok zo štyroch piškót s pudingovým krémom a džemom.

Pralinkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Na dve svetlé piškóty
6kusyvajicka
6polievkové lyžicekryštálový cukor
6polievkové lyžicepolohruba muka
6polievkové lyžiceteplá voda
1⁄2balíkprášok do pečiva
Na dve tmavé piškóty
6kusyvajicka
6polievkové lyžicekryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicekakao
6polievkové lyžiceteplá voda
1⁄2balíkprášok do pečiva
krém
3decilitremlieko
1balíkzlatý klas
1balíkvanilkový cukor
300gramovpraskový cukor
2polievkové lyžicekakao (alebo podľa chuti)
250gramovmaslo alebo Hera
 trocharum podla chuti
  čokoládová poleva na vrch
  čarvený džem, najlepšie ríbezľový

Inštrukcie

2 svetlé piškóty:

Žĺtka oddelíme od bielkov.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rozdelíme na dva polovice.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov pár minút.

2 tmavé piškóty:

Postupujeme ako pri svetlých piškótach len nezabudneme na kakao.

 

Krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding.Necháme vychladnúť a po kúskoch zašľahávame maslo a nakoniec kakao a trošku rumu podľa chuti.

 

Krém si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na dva krát natrieť plus na vrch pod čokoládu.

Plníme kakaový plát, krém, svetlý plát, džem, svetlý plát, krém, tmavý plát.Môžeme zaťažiť rovnou plochou a po stuhnutí dať krém na vrch a na to poliať čokoládovú polevu.

 

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.