reklama

Pralinkové rezy

Pridal/a Martuška 123 dňa 15. 11. 2020 - 17:22 - Recepty Martuška 123
Pralinkové rezy, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123


reklama

Fantastický efektný a veľmi chutný zákusok zo štyroch piškót s pudingovým krémom a džemom.

Ingrediencie
Na dve svetlé piškóty:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
6 polievkové lyžice voda
1⁄2 balík prášok do pečiva
Na dve tmavé piškóty:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
6 polievkové lyžice voda
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
3 decilitre mlieko
1 balík Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
300 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
250 gramov maslo
2 polievkové lyžice rum
150 gramov čokoládová poleva
1 kus džem
Postup

2 svetlé piškóty:

Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh a zľahka primiešame k žltkovej hmote. Rozdelíme na dve polovice. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov pár minút. 

2 tmavé piškóty:

Postupujeme ako pri svetlých piškótach len nezabudneme na kakao.

Krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Necháme vychladnúť a po kúskoch zašľahávame maslo a nakoniec kakao a trošku rumu podľa chuti.

Plnenie:

Krém si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na dva krát natrieť plus na vrch pod čokoládu.

Plníme kakaový plát, krém, svetlý plát, džem, svetlý plát, krém, tmavý plát. Môžeme zaťažiť rovnou plochou a po stuhnutí dať krém na vrch a na to poliať čokoládovú polevu.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 6 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
6 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama