
Martuška 123
Fantastický efektný a veľmi chutný zákusok zo štyroch piškót s pudingovým krémom a džemom.
Na dve svetlé piškóty: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Na dve tmavé piškóty: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
6 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
300 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | rum |
150 | gramov | čokoládová poleva |
1 | kus | džem |
2 svetlé piškóty:
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh a zľahka primiešame k žltkovej hmote. Rozdelíme na dve polovice. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov pár minút.
2 tmavé piškóty:
Postupujeme ako pri svetlých piškótach len nezabudneme na kakao.
Krém:
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Necháme vychladnúť a po kúskoch zašľahávame maslo a nakoniec kakao a trošku rumu podľa chuti.
Plnenie:
Krém si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na dva krát natrieť plus na vrch pod čokoládu.
Plníme kakaový plát, krém, svetlý plát, džem, svetlý plát, krém, tmavý plát. Môžeme zaťažiť rovnou plochou a po stuhnutí dať krém na vrch a na to poliať čokoládovú polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty