
alioska | Citrónovo-punčové rezy
Trochu iné, no fantastické punčové rezy s citrónovou príchuťou.
Na 2 tenké korpusy: | ||
8 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
10 | polievkové lyžice | práškový cukor |
10 | polievkové lyžice | olej |
10 | polievkové lyžice | voda |
Hrubé cesto: | ||
9 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | práškový cukor |
10 | polievkové lyžice | hladká múka |
10 | polievkové lyžice | olej |
10 | polievkové lyžice | voda |
Poleva: | ||
400 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | Cera |
5 | kusy | citrón |
Na namáčanie: | ||
potravinárska farba žltá | ||
potravinárska farba červená | ||
punčová aróma | ||
1 1⁄2 | decilitre | rum |
Citrodeko | ||
džem | ||
1 1⁄2 | litre | voda |
600 | gramov | cukor |
Tenké cesto upečieme 2-krát, každé zo štyroch vajec.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme horúcu vodu a olej, opatrne zamiešame múku. Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 8-10 minút podľa rúry. Upečieme dvakrát.
Hrubé, stredné cesto:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme vodu a olej, opatrne zamiešame múku. Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou.
Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
Cestá zbavíme šupky.
Stredné, hrubé cesto nakrájame do šikma podľa nákresu.
Pripravíme si nálev. (ja dávam až 600 gramov cukru, kľudne si dajte podľa chuti menej)
Vodu necháme prevariť (asi jeden a pol litra) s cukrom a rozdelíme na polovicu.
Polovicu spravíme červenú - dáme červené farbivo, punčovú arómu celú, rum môžete a nemusíte dať.
Polovicu spravíme žltú - dáme žltú farbu a citrodeko alebo šťavu z dvoch citrónov.
Spodný plát natrieme džemom.
Hrubý plát nakrájaný namáčame raz v žltej raz v červenej farbe a ukladáme tesne vedľa seba. Zvyšný sirup ak ostane vylejeme na pospájaný korpus.
Priložíme druhým plátom natretým džemom naspodok.
Priložíme papierom na pečenie a zaťažíme rovným plechom na ktorý dáme niečo ťažké. Necháme odpočívať najlepšie cez noc.
Už zaťažený zákusok prevrátime.
Pripravíme si polevu: Do práškového cukru, ja dávam pol kila, zamiešame roztopenú Ceru a šťavu zo 4 až 5 citrónov. Cera nám spraví to, že poleva stuhne a bude chrumkavá. Ak je poleva príliš riedka, treba pridať cukor. Necháme zatuhnúť.
Dobrú chuť!

alioska
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty