reklama

Citrónovo-punčové rezy

Pridal/a alioska dňa 26. 04. 2021 - 12:03 - Recepty alioska
Citrónovo-punčové rezy, Recepty na zákusky, alioska

alioska | Citrónovo-punčové rezy


reklama

Trochu iné, no fantastické punčové rezy s citrónovou príchuťou.

Ingrediencie
Na 2 tenké korpusy:
8 kusy vajce
10 polievkové lyžice hladká múka špeciál
10 polievkové lyžice práškový cukor
10 polievkové lyžice olej
10 polievkové lyžice voda
Hrubé cesto:
9 kusy vajce
9 polievkové lyžice práškový cukor
10 polievkové lyžice hladká múka
10 polievkové lyžice olej
10 polievkové lyžice voda
Poleva:
400 gramov práškový cukor
100 gramov Cera
5 kusy citrón
Na namáčanie:
  potravinárska farba žltá
  potravinárska farba červená
  punčová aróma
1 1⁄2 decilitre rum
  Citrodeko
  džem
1 1⁄2 litre voda
600 gramov cukor
Postup

Tenké cesto upečieme 2-krát, každé zo štyroch vajec.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme horúcu vodu a olej, opatrne zamiešame múku. Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 8-10 minút podľa rúry. Upečieme dvakrát.

Hrubé, stredné cesto:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme vodu a olej, opatrne zamiešame múku. Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou.

Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.

Cestá zbavíme šupky.

Stredné, hrubé cesto nakrájame do šikma podľa nákresu.

Pripravíme si nálev. (ja dávam až 600 gramov cukru, kľudne si dajte podľa chuti menej)

Vodu necháme prevariť (asi jeden a pol litra) s cukrom a rozdelíme na polovicu.

Polovicu spravíme červenú - dáme červené farbivo, punčovú arómu celú, rum môžete a nemusíte dať.

Polovicu spravíme žltú - dáme žltú farbu a citrodeko alebo šťavu z dvoch citrónov.

Spodný plát natrieme džemom.

Hrubý plát nakrájaný namáčame raz v žltej raz v červenej farbe a ukladáme tesne vedľa seba. Zvyšný sirup ak ostane vylejeme na pospájaný korpus.

Priložíme druhým plátom natretým džemom naspodok.

Priložíme papierom na pečenie a zaťažíme rovným plechom na ktorý dáme niečo ťažké. Necháme odpočívať najlepšie cez noc.

Už zaťažený zákusok prevrátime.

Pripravíme si polevu: Do práškového cukru, ja dávam pol kila, zamiešame roztopenú Ceru a šťavu zo 4 až 5 citrónov. Cera nám spraví to, že poleva stuhne a bude chrumkavá. Ak je poleva príliš riedka, treba pridať cukor. Necháme zatuhnúť.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Citrónovo-punčové rezy, Recepty na zákusky, alioska, 1

alioska

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama