Citrónovo-punčové rezy

Pridal/a alioska

Trochu iné, no fantastické punčové rezy s citrónovou príchuťou.

Citrónovo-punčové rezy - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Tenké cesto upečieme 2 x:
4kusyvajce
5polievkové lyžicehladká múka špeciál
5polievkové lyžicepráškový cukor
5polievkové lyžiceolej
5polievkové lyžicevoda
Hrubé cesto:
9kusyvajce
9polievkové lyžicepráškový cukor
10polievkové lyžicehladká múka
10polievkové lyžiceolej
10polievkové lyžicevoda
Poleva:
400gramovpráškový cukor
100gramovCera
5kusycitrón
Na namáčanie:
  žlté potravinárske farbivo
  červené potravinárske farbivo
  punčová aróma
1 1⁄2deciliterrum
  Citrodeko
  džem
1 1⁄2litervoda
600gramovcukor

Inštrukcie

Tenké cesto upečieme 2x - 2 krát zo štyroch vajec:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme horúcu vodu a olej, opatrne zamiešame múku. Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 8-10 minút podľa rúry. Upečieme dvakrát.

Hrubé, stredné cesto:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej skoro peny, pomaličky lejeme vodu a olej, opatrne zamiešame múku.Ak používate prášok do pečiva, dajte polku ale najprv ho zmiešajte s múkou.

Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.

Cestá zbavíme šupky.

Stredné, hrubé cesto nakrájame do šikma podľa nákresu.

Pripravíme si nálev. (ja dávam až 600 gramov cukru, kľudne si dajte podľa chuti menej)

Vodu necháme prevariť (asi jeden a pol litra) s cukrom a rozdelíme na polovicu.

Polovicu spravíme červenú - dáme červené farbivo, punčovú arómu celú, rum môžete a nemusíte dať.

Polovicu spravíme žltú - dáme žltú farbu a citrodeko alebo šťavu z dvoch citrónov.

Spodný plát natrieme džemom.

Hrubý plát nakrájaný namáčame raz v žltej raz v červenej farbe a ukladáme tesne vedľa seba. Zvyšný sirup ak ostane vylejeme na pospájaný korpus.

Priložíme druhým plátom natretým džemom naspodok.

Priložíme papierom na pečenie a zaťažíme rovným plechom na ktorý dáme niečo ťažké. Necháme odpočívať najlepšie cez noc.

Už zaťažený zákusok prevrátime a pripravíme si polevu.

Do práškového cukru, ja dávam pol kila, zamiešame roztopenú ceru a šťavu zo 4 až 5tich citrónov. Cera nám spraví to, že poleva stuhne a bude chrumkavá. Ak máme polevu moc riedku, prisypeme cukru. Necháme zatuhnúť.

Dobrú chuť!

Citrónovo-punčové rezy - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.