
Bejč
Recept na výborné tradičné, stále obľúbené punčové rezy
Ingrediencie
Tenký plát: | ||
7 | kusy | vajec |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | kypriaci prášok |
Hrubý plát: | ||
7 | kusy | vajec |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | kypriaci prášok |
Rozvar: | ||
600 | millilitrov | voda |
400 | gramov | kryštálový cukor |
potravinárska farba červená | ||
potravinárska farba žltá | ||
rum | ||
Dokončenie: | ||
fondán |
Postup
Pripravíme si rozvar: Vodu a cukor dáme do hrnca a necháme zovrieť. Prelejeme do dvoch misiek a necháme vychladiť. Po vychladnutí pridáme do jednej misky červené a do druhej misky žlté farbivo a rum.
Pripravíme si tenké korpusy: Vajcia si oddelíme. Vyšlaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor, rozšľaháme ho a pridáme žĺtka. Šľaháme až kým nemáme hustú vaječnú penu. Nakoniec ručne pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok . Jemne zamiešame varechou. Hmotu si rozdelíme na dve časti. Pečieme na papieri na pečenie v hlbokom plechu 10 minút pri 200°C.
Hrubý korpus si pripravíme rovnakým postupom, len ho pečieme 20minút pri 180°C na jednom plechu.
Najlepšie je plniť až na druhú deň.
Hrubý plát si rozrežeme na šírku 6 krát, a na dĺžku raz. Otočíme si tenký plát, natrieme ho džemom, hrubé pláty striedavo namáčame do rozvaru, raz do červeného, raz do žltého, natrieme si tenký plát džemom a prevrátime ho na namočené pláty.
Zatažíme na noc. Naplnené punčové rezy otočíme a polejeme fondanom. Krájame na rezy.
Tip: Pozor pri príprave fondánu. Nesmie vrieť!
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.