Bratislavské rezy

Popis

Výborné rezy s krémom šľahaným nad parou.

Bratislavské rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
8kusyvajicka
8polievkové lyžicekryštálový cukor
8polievkové lyžicepolohruba muka
1balíkprášok do pečiva
plnka
3kusyžltka
3polievkové lyžicepraskový cukor
1balíkzlatý klas
200millilitrovmlieka
250gramovmaslo
Sirup
100gramovkryštálový cukor
150millilitrovvoda
1deciliterrum (nemusí byť)
POLEVA
200gramovcokolada
180gramovmaslo
dzem

Inštrukcie

Upečieme dve piškóty, každú po štyri vajíčka.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávame žltka, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.

Z vody a cukru uvaríme sirup.

Jednu piškotu natrieme čokoládou a necháme stuhnúť.

Prevrátime a natrieme džemom.

Prikryjeme druhú piškotu a polievame vychladnutým sirupom.

Plnka:

Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu.

Žltky s práškovým cukrom šľaháme nad parou. Vyšľahané žltka vylejeme do teplého pudingu. Vymiešame spolu.

Plnku natrieme na piškotu.

Polejeme čokoládovou polevou. Nechám postáť v chlade do druhého dňa.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.666665
Priemer: 4.7 (6 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.