
Trená piškóta s rumovou polevou.
8 | kusy | vajce |
240 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Smetol |
240 | gramov | hrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Poleva: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | rum |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Oddelíme si žĺtka od bielok. Smetol alebo Heru vymiešame s cukrom, pridávame po jednom žĺtku. Miešame do peny. Po vymiešaní pridáme striedavo sneh z bielok a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vylejeme na väčší plech. Pečieme na 170-180 stupňoch podľa typu rúry.
Na upečený rozotrieme polevu.
Postup na polevu: do preosiateho cukru pridáme rum a citrónovú šťavu. Vymiešame. Ak je moc hustá poleva, pridáme trošičku horúcej vody alebo vriaceho mlieka.
Okrúhlou formičkou vykrajujeme mesiačiky. Vykrajujem, kým nie je stuhnutá, aby nepraskala.
Do malého množstva polevy som pridala farbu. A keďže je zajtra valentína - vyzdobila som ich srdiečkami pomocou sáčka.
Najobľúbenejší zákusok môjho syna. Je podľa receptu, keď som bola ešte ja malá. Množstvo je na veľký plech (bolo nás doma sedem detí)

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.