
sedita321321
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
21 | gramov | droždie čerstvé |
220 | millilitrov | mlieko vlažné |
50 | gramov | cukor kryštálový +1 ČL do kvásku |
1 | kus | vajce |
50 | gramov | maslo |
Maslová zmes na potretie cesta: | ||
100 | millilitrov | maslo rozpustené |
škorica mletá | ||
2 | balíky | vanilkový cukor trstinový |
Dokončenie: | ||
1 | kus | vajce rozšľahané |
Postup
Z časti mlieka, droždia a lyžičky cukru necháme vykysnúť kvások.
Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme kvások, cukor, ostatné mlieko, vajce, maslo izbovej teploty a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 bochníčkov, z ktorých vyšúľame asi 30 cm dlhé šúľky. Dve tretiny dĺžky každého šúľka rozvaľkáme na šírku cca 2-2,5 cm, natrieme škoricovo-vanilkovou maslovou zmesou, 1 cm od volného okraja pozdĺžne prekrojíme napoly, obe rozkrojené časti súčasne zvinieme až po nerozvaľkanú časť šúľka, zvinuté časti z oboch strán z bokov stlačíme k sebe 2 hrubšími špajdľami, čím vznikne vnútorná časť srdiečka.
Pokračujúcu nerozvaľkanú časť šúľka pozdĺžne úplne rozkrojíme a obidvoma časťami obopneme vnútro srdiečka a konce dôkladne spojíme.
Koláče priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme krátko podkysnúť a pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.
Dobrú chuť!

Pohľad v reze.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty