Jarná súťaž

reklama

Škoricovo-vanilkové srdiečka

Pridal/a sedita321321 dňa 07. 05. 2025 - 00:02 - Recepty sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka, Recepty na koláče, sedita321321

sedita321321


reklama

Srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky.

Ingrediencie
  Cesto:
350 gramov múka pšeničná hladká
1 štipka soľ
21 gramov droždie čerstvé
220 millilitrov mlieko vlažné
50 gramov cukor kryštálový +1 ČL do kvásku
1 kus Vajce
50 gramov maslo 
  Maslová zmes na potretie cesta:
100 millilitrov roztopené maslo, škorica mletá, vanilka mletá
  Na potretie srdiečok pred pečením:
1 kus vajce rozšľahané
Postup

Z časti mlieka, droždia a lyžičky cukru necháme vykysnúť kvások. 

Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme kvások, cukor, ostatné mlieko, vajce, maslo izbovej teploty a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 1 hodinu. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 bochníčkov, z ktorých vyšúľame asi 30 cm dlhé šúľky. Dve tretiny dĺžky každého šúľka rozvaľkáme na šírku cca 2-2,5 cm, natrieme škoricovo-vanilkovou maslovou zmesou, 1 cm od volného okraja pozdĺžne prekrojíme napoly, obe rozkrojené časti súčasne zvinieme až po nerozvaľkanú časť šúľka, zvinuté časti z oboch strán z bokov stlačíme k sebe 2 hrubšími špajdľami, čím vznikne vnútorná časť srdiečka.

Tretiu pokračujúcu nerozvaľkanú časť šúľka pozdĺžne rozkrojíme a obidvoma časťami obopneme vnútro srdiečka a konce dôkladne spojíme.

Koláče priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme krátko podkysnúť a pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.

Dobrú chuť!

Pohľad

 

Výnos
9 ks
Celkový čas
1 hod, 55 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama