
Martuška 123 | Orechové slimáky
Vynikajúce kysnuté koláče s orechovou náplňou. Výborné budú aj so škoricou.
Cesto: | ||
800 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | droždie |
3 | kusy | žĺtok |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Náplň: | ||
3 | kusy | bielko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
200 | gramov | mleté orechy |
Cukrová poleva: | ||
300 | litre | voda |
3 | polievkové lyžice | cukor |
3 | plátky | citrón |
Cesto: V horúcom mlieku roztopím maslo. Do druhej misky dám žĺtky, droždie, cukor a dobre premiešam. Do toho vylejem mlieko, nechám krátko podkysnúť. Potom pridávam múku so soľou vymiešam polotuhé cesto prikryjem a nechám podkysnúť kým urobím plnku.
Náplň: Bielky vyšľahám s cukrom a do vyšľahaného snehu primiešam orechy.
Cesto rozdelím na polovicu, po jednom rozvaľkám, natriem plnkou, stočím do rolády, pokrájam na širšie kúsky. Ukladám ich na ležato na plech. Pečiem pri 180°C cca 20 -25 minút.
Poleva: Vodu, cukor, citrón povarím asi 3 min.
Ešte horúce slimáky polejem s horúcou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty