
Skvelý ľahučký zákusok
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
400 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | balíky | Zlatý klas |
2 | kusy | mango |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | mangový sirup |
Upečieme si klasickú piškótu.
Krém:
Mascarpone spolu so šľahačkovou smotanou a práškovým cukrom spolu vyšľaháme, približne 2 minúty.
Mangová poleva:
Mango si narežeme na kúsky, trocha z neho odložíme do druhej misky, neskôr ho pridáme do krému.
Mango dáme variť s vodou a kryštálovým cukrom. Keď je mango mäkké (nemusí byť úplne), tak ho scedíme a vodu zlejeme do odmerky tak, aby sme mali do 850 ml.
Pridáme mangový sirup a ak treba, tak prilejeme vodu. Pridáme 3 Zlaté klasy a uvaríme hustú kašu spolu z kúskami manga, ktoré sme si scedili.
Postup:
Ak máme vysokú piškótu, môžme ju prerezať. Piškótu natrieme krémom, posypeme kúskami manga a preložíme druhou piškótou, znova natrieme krmom a posypeme kúskami manga.
Vychladnutnú polevu nalejeme na zákusok.
Ak máme len jednu časť piškóty, tak ju potrieme krémom, poukladáme kúsky manga a zalejeme mangovou polevou.
Nakoniec dáme zákusok na pár hodín do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty