
babina 555 | Čokoládovo-pistáciové rezy s mangom
Chutný čokoládovo - pistáciový zákusok s mangovým želé
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | vanilková aróma |
180 | millilitrov | slnečnicový olej |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
Plnka čokoládová a pistáciová: | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | kyslá smotana 30% |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
200 | gramov | čerstvý syr |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
pistáciová pasta | ||
pistácie mleté | ||
100 | gramov | čokoláda horká |
100 | gramov | čokoláda mliečna |
Mangová plnka: | ||
1 | plechovka | mango |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
2 | plátky | želatína |
Vrchná vrstva: | ||
2 | balíky | prášková šľahačka |
Ešte potrebujeme: | ||
piškóty | ||
černicový džem |
Postup na cesto: Najskôr vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva, miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá.
Potom vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 stupňov, potom zvýšime teplotu na 175 stupňov a pečieme 13-15 minút.
Postup na čokoládovú a pistáciovú plnku: Najskôr zohrejeme jednu šľahačkovú smotanu, ktorou zalejeme obidve čokolády. Necháme chvíľu vychladnúť.
Mascarpone, kyslú smotanu, čerstvý syr a práškový cukor spolu zmiešame. Hmotu rozdelíme na dve polovice.
Do jednej pridáme rozpustenú smotanu s čokoládou. Do druhej polovice pridáme druhú vyšľahanú šľahačkovú smotanu, ochutíme pistáciovou pastou podľa chuti a pridáme aj pomleté pistácie tiež podľa chuti.
Postup na mangovú plnku: Do mangového pyré pridáme cukor, Solamyl a spolu prevaríme. 2 plátky želatíny necháme napučať v troške vody cca 10 minút. Potom pridáme ešte do teplého mangového pyré a dobre rozmiešame.
Vrchná vrstva: Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu na obale.
Skladanie rezov: Upečené cesto potrieme černicovým želé (môže byť aj džem). Potrieme vrstvou čokoládového krému, naň poukladáme piškóty namočené v káve. Zalejeme ešte letnou vrstvou mangovej plnky. Na mangovú plnku opatrne navrstvíme pistáciovú plnku. Necháme vychladiť.
Pred podávaním nanesieme ozdobnou špičkou vrstvu práškovej šľahačky (možno použiť aj klasickú šľahačku 33%). Dozdobíme mletými pistáciami, prípadne nastrúhanou čokoládou.

babina 555
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty