reklama

Čokoládovo-pistáciové rezy s mangom

Pridal/a babina 555 dňa 15. 11. 2023 - 17:37 - Recepty babina 555
Čokoládovo-pistáciové rezy s mangom, Recepty na zákusky, babina 555

babina 555 | Čokoládovo-pistáciové rezy s mangom


reklama

Chutný čokoládovo - pistáciový zákusok s mangovým želé

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice práškový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 čajová lyžička vanilková aróma
180 millilitrov slnečnicový olej
1 polievková lyžica kukuričný škrob
3 polievkové lyžice kakao
1 balík prášok do pečiva
1 štipka soľ
Plnka čokoládová a pistáciová:
500 gramov mascarpone
250 millilitrov kyslá smotana 30%
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
200 gramov čerstvý syr
4 polievkové lyžice práškový cukor
  pistáciová pasta
  pistácie mleté
100 gramov čokoláda horká
100 gramov čokoláda mliečna
Mangová plnka:
1 plechovka mango
2 polievkové lyžice cukor
1 polievková lyžica Solamyl
2 plátky želatína
Vrchná vrstva:
2 balíky prášková šľahačka
Ešte potrebujeme:
  piškóty
  černicový džem
Postup

Postup na cesto: Najskôr vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva, miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá.

Potom vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 stupňov,  potom zvýšime teplotu na 175 stupňov a pečieme 13-15 minút.

Postup na čokoládovú a pistáciovú plnku: Najskôr zohrejeme jednu šľahačkovú smotanu, ktorou zalejeme obidve čokolády. Necháme chvíľu vychladnúť.

Mascarpone, kyslú smotanu, čerstvý syr a práškový cukor spolu zmiešame. Hmotu rozdelíme na dve polovice.

Do jednej pridáme rozpustenú smotanu s čokoládou. Do druhej polovice pridáme druhú vyšľahanú šľahačkovú smotanu, ochutíme pistáciovou pastou podľa chuti a pridáme aj pomleté pistácie tiež podľa chuti.

Postup na mangovú plnku: Do mangového pyré pridáme cukor, Solamyl a spolu prevaríme. 2 plátky želatíny necháme napučať v troške vody cca 10 minút. Potom pridáme ešte do teplého mangového pyré a dobre rozmiešame.

Vrchná vrstva: Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu na obale.

Skladanie rezov: Upečené cesto potrieme černicovým želé (môže byť aj džem). Potrieme vrstvou čokoládového krému, naň poukladáme piškóty namočené v káve. Zalejeme ešte letnou vrstvou mangovej plnky. Na mangovú plnku opatrne navrstvíme pistáciovú plnku. Necháme vychladiť.

Pred podávaním nanesieme ozdobnou špičkou vrstvu práškovej šľahačky (možno použiť aj klasickú šľahačku 33%). Dozdobíme mletými pistáciami, prípadne nastrúhanou čokoládou.

Doplňujúce obrázky
Čokoládovo-pistáciové rezy s mangom, Recepty na zákusky, babina 555, 1

babina 555

Výnos
50 porcií
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama