
Zákusok s mangom, vanilkou a čokoládou.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | vanilkový puding |
1 | čajová lyžička | vanilková pasta |
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | vanilkový puding |
500 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | biela čokoláda |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
50 | gramov | horká čokoláda |
1 | kus | mango |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | želatína |
2 | balíky | BeBe keksy svetlé |
200 | gramov | horká čokoláda |
40 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
Cesto:
Z vajec, cukru, múky, pudingu a vanilky vypracujeme nadýchané cesto a pečieme na 160 stupňov cca 10 min. Dáme vychladnúť a prekrojíme na polovicu po šírke plechu.
Mango džem:
Mango rozmixujeme, pridáme cukor a povaríme 20 min., odstavíme z ohňa a pridáme namočenú želatínu, dáme vychladnúť.
Plnka:
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding a rozdelíme ho do dvoch misiek
Do jednej pridáme ielu a do druhej horkú čokoládu, dobre vymiešame a dáme vychladnúť.
Maslo vymiešame, rozdelíme na polovicu a primiešame do každého pudingu.
Zostavenie zákusku:
Na prvú piškótu natrieme bielu plnku.
BB keksy zlepíme džemom po 2 ks a poukladáme na plnku.
Natrieme tmavý krém a položíme druhú piškótu.
Zaťažíme a dáme chladiť.
Vrch potom natrieme džemom, polejeme čokoládou a ozdobíme.
Tip:
Horkú čokoládu, maslo a med rozpustíme nad parou, namiesto manga môžeme použiť ľubovoľný džem. Na ozdobenie môžeme použiť bielu čokoládu.

Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.