
Sandra Hvilová | Tartaletky s mangom
Mangové tartaletky s krémom z mascarpone, mangovým džemom, lahodným krémom a mangovým coulis.
Cesto: | ||
125 | gramov | hladká múka |
70 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
1 | štipka | soľ |
50 | gramov | práškový cukor |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | mango zavárané |
2 | čajové lyžičky | škrob |
mangový džem |
Cesto: Vypracujeme si cesto z uvedených ingrediencií. Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hod. Po odpočinutí cesto vytiahneme a plníme tartaletky. Pečieme na 175st.
Krém: smotanu, mascarpone a trocha šťavy z mangového kompótu spolu vyšľaháme. Cukor nedávam, kto chce môže podľa chuti pridať cukor.
Upečené tartaletky necháme vychladnúť a vyklopíme ich z formičiek. Následne ich potrieme džemom. Džem môže byť, ale nemusí. Na džem striekame krém z cukrárskeho vrecka alebo len lyžicou dávame krém do tartaletiek. Dáme ich do chladničky.
Coulis: Mangový kompót rozmixujeme a privedieme k varu. Škrob rozmiešame v 2 PL vody a prilievame k rozmixovanému mangu. Miešame do zhustnutia a odložíme bokom.
Po miernom vychladnutí dávame coulis na tartaletky. Tartaletky dáme stuhnúť do chladničky a ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty