
Sandra Hvilová
Lahodný pečený cheesecake s mascarpone a kyslou smotanou a s mangovým coulis na vrchu.
Sušienkový základ: | ||
150 | gramov | sušienky |
60 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusy | vajce |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
Mangové coulis: | ||
250 | gramov | mango |
200 | millilitrov | voda |
kryštálový cukor | ||
2 | čajové lyžičky | Solamyl |
Susienkova zmes: 150g sušienky maslove, 60g maslo roztopene spolu zmiešame a pozatlacame na boky a spodok tortovej formy priemer 22-24cm.
Krem: 500g mascarpone, 200g kyslá smotana, 3x vajce, 2x van.cukor, 4PL kryst.cukor, 1PL pól.muka. To všetko spolu v robote vymiesame na najmenšom stúpni. Krem vylejeme do formy a pecieme na 160st. 35-40min. Horný a dolný ohrev bez ventilátora. Po upeceni nechame vychladnúť.
Mangove coulis: 250g mango( cerstve,mrazené) dáme do hrnca spolu s 200ml vody a kryst.cukrom podľa chuti. Krátko povarime a rozmixujeme. Za stáleho miešania pridávame solamyl 2CL rozmiesane v 1PL vode. Miesame do zhustnutia a nechame vychladnúť. Následne polejeme zakusok a nechame stuhnut najlepšie cez noc v chladničke. Zakusok si ľubovoľne ozdobime podľa svojej fantázie.
Krásny

