Orechová roláda so salkovou plnkou

Popis

Orechy a vanilkový krém je výborná kombinácia:))

Orechová roláda so salkovou plnkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

5kusyvajce (piškóta)
5polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohrubá múka,
3polievkové lyžicemleté vlašské orechy
200gramovsalko obyčajné(plnka)
200gramovmaslo
vanilková aróma
mleté orechy na posypanie hotovej rolády
marhuľový lekvár
1čajová lyžičkaprášok do pečiva (piškóta)

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, jemne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. 

Upečieme v hlbokom plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Po uoečení a krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridáme salko približne rovnakej teploty.

Z piškóty odstránime papier, rozvinieme a potrieme marhuľovým lekvárom. Na lekvár rozotrieme 3/4 plnky a zvinieme. Zvyšok plnky si necháme na potretie povrchu rolády.

Povrch potrieme zvyšnou plnkou a obalíme mletými orechami.

Odložíme do chladu a pokrájame na porcie.

Dobrú chuť)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.