
Domáca marlenka bez valkania cesta
300 | gramov | práškový cukor |
400 | gramov | múka |
250 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | kusy | vajce |
250 | gramov | maslo |
375 | gramov | Salko |
trocha | mlieko | |
trocha | Pikao | |
trocha | vlašské orechy | |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
Cesto:
Nad parou si rozpustime jedno maslo.pridame med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbonu,muku.ak je cesto husté pridáme trocha mlieka a vymiesame.
Cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť vylejeme na plech a rozotrieme až po okraj plechu. Pecieme na 175stupnov 12minut. Cesto je hotové ak zhnedne. Upečené platy necháme vychladnúť a z každého obrezeme z každej strany cca 2cm. Zvyšky ktoré sme odrezali si dáme do misky a pomrvime palcami.
Plnka: maslo si vyslahame a postupne pridávame salko.
Prvý plat potrieme 1/3plnky položíme druhý plat tiež potrieme 2/3plnky a položíme 3plat ktorý tiež pozrieme zvýšnou plnkou aj vrch aj boky. Vrh aj boky si posypeme posypkou ktorú sme si pripravili v miske. Môžeme jemne popritlacat. Posypeme vlásskymi orechami podrvenymi každý vo veľkosti akej chce a ozdobime pikaom. Hotovú marlenku necháme mimo chladničky aspoň takú hodinku až potom ju dáme do chladničky.
na také treba dorásť asi





