reklama

Domáca marlenka

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 11. 2019 - 14:11 - Recepty Sandra Hvilová
Domáca marlenka, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Domáca marlenka bez valkania cesta

Ingrediencie
300 gramov práškový cukor
400 gramov múka
250 gramov maslo
3 polievkové lyžice med
3 kusy vajce
250 gramov maslo
375 gramov Salko
  trocha mlieko
  trocha Pikao
  trocha vlašské orechy
1 polievková lyžica sóda bikarbóna
Postup

Cesto:

Nad parou si rozpustime jedno maslo.pridame med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbonu,muku.ak je cesto husté pridáme trocha mlieka a vymiesame.

Cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť vylejeme na plech a rozotrieme až po okraj plechu. Pecieme na 175stupnov 12minut. Cesto je hotové ak zhnedne. Upečené platy necháme vychladnúť a z každého obrezeme z každej strany cca 2cm. Zvyšky ktoré sme odrezali si dáme do misky a pomrvime palcami.

Plnka: maslo si vyslahame a postupne pridávame salko.

Prvý plat potrieme 1/3plnky položíme druhý plat tiež potrieme 2/3plnky a položíme 3plat ktorý tiež pozrieme zvýšnou plnkou aj vrch aj boky. Vrh aj boky si posypeme posypkou ktorú sme si pripravili v miske. Môžeme jemne popritlacat. Posypeme vlásskymi orechami podrvenymi každý vo veľkosti akej chce a ozdobime pikaom. Hotovú marlenku necháme mimo chladničky aspoň takú hodinku až potom ju dáme do chladničky. 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama