
reklama
U nás veľmi obľúbený tvarohový koláčik.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | mleté orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
Plnka: | ||
750 | gramov | tvaroh |
150 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
50 | gramov | kokosový olej |
5 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | hrozienka |
1 | kus | citrónová kôra |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | rum |
Bielková pena: | ||
5 | kusy | bielok |
130 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
štipka | soľ |
Postup
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech. Plnka:
Maslo, tuk, žľtky, práškový cukor vymiešame do peny, pridáme ostatné ingrediencie a ešte vymiešame. Túto zmes vylejeme na už pripravené surové cesto a dáme piecť do rúry cca na 20 minút pri 180° C. Nedopečieme celkom, iba do 3/4.
Sneh:
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ochutíme citrónovou šťavou a natrieme na predpečený koláč. Zapečieme.
Vychladnutý koláč pokrájame na úhľadné kocky nožom namočeným v horúcej vode a ozdobíme . Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty