Popis
Orechový zákusok s tvarohovým krémom a roládkou krásne vyzerajúci na tanieriku.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Roláda | ||
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
5 | kusy | vajicka |
5 | polievkové lyžice | praskový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
džem, najlepšie červený a kyselkavý | ||
Orechové cesto | ||
6 | kusy | vajicka |
6 | polievkové lyžice | polohruba muka |
6 | polievkové lyžice | praskový cukor |
100 | gramov | mleté orechy |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
krém | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
200 | gramov | pochúťková smotana kyslá |
cukor podľa chuti | ||
1 | balík | zelatinovy stuzovac za studena |
Na povrch | ||
4 | balíky | červeného tortového želé alebo želatína červená |
cukor podľa návodu |
Inštrukcie
Roláda:
Upečte si roládu na akú ste zvyknutí alebo túto:
Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, postupne opatrne pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov chvíľku.Potom ešte horúcu roládu zvinieme do mokrej utierky a necháme tak chladnúť.
Orechové cesto:
Kľudne si upečte tak ako ste zvyknutí alebo bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s cukrom, postupne primiešame metličkou žĺtka, múku s práškom do pečiva a orechami.Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút.Necháme vychladnúť.
Krém:
Tvaroh so smotanou zmiešame a ochutíme cukrom podľa chuti, stužovač pripravíme podľa návodu a spojíme s krémom podľa návodu.
Vychladnutú roládku stiahneme z papiera, natrieme džemom a znova stočíme.Krájame na pol centimetrové kúsky.Orechový korpus stiahneme z papiera a uložíme znova do plechu, naň dáme krém a na krém ukladáme roládky ako na obrázku.
Tortové želé pripravíme podľa návodu a zalejeme tým roládky a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!

Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2506x
Komentáre