
Skvelý mrkvový zákusok s tvarohový krémom.
Ingrediencie
Cesto : | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
350 | gramov | mrkva strúhaná |
150 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | balík | kandizované ovocie |
4 | polievkové lyžice | orechy vlašské nasekané |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
150 | millilitrov | olej |
Krém: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
500 | millilitrov | šľahačka 33% |
4 | balíky | vanilkový cukor |
9 | gramov | želatína číra granulovaná |
50 | millilitrov | voda |
Dokončenie: | ||
džem | ||
pekanové orechy | ||
pistácie sekané |
Postup
Cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou postupne pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, škoricu, perníkové korenie, kandizované ovocie a nasekané orechy. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.
Krém:
Želatínu zalejeme studenou vodou, necháme napučať. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme jemný tvaroh a vyšľaháme krém. Napučanú želatínu roztopíme a rýchlo všľaháme.
Dokončenie:
Z upečeného plátu stiahneme papier. Potrieme džemom na džem natrieme krém. Necháme zatuhnúť v chlade 2 hodiny. Po stuhnutí nakrájame rezy a ozdobíme pekanovým orechom a nasekanými pistáciami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.