Pistáciový krémeš s tvarohom a višňami

Pridal/a Dada 2608

Trochu iný krémeš bez šľahačky s praženými pistáciami a višňami.

Pistáciový krémeš s tvarohom a višňami - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút
Celkový čas
53 minút

Ingrediencie

500gramovlístkové cesto
  trstinový cukor
1kusvajce
Pistáciový krém:
9decilitremlieko
3balíkypistáciový puding
3polievkové lyžicecukor
250gramovjemný tvaroh
Vanilkový krém:
9decilitremlieko
3balíkyvanilkový puding
3polievkové lyžicecukor
250gramovjemný tvaroh
Ešte potrebujeme:
  pistácie
  višne

Inštrukcie

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a upečieme z neho jeden plát, ktorý popicháme vidličkou.

Druhú polku vyvaľkáme a narežeme na štvorčeky, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme trstinovým cukrom.

Lístkové cesto pečieme na 200 stupňoch asi 8-10 minút, podľa rúry.

Pistáciový krém:

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding.Do teplého, nie horúceho, zašľaháme tvaroh.

Vanilkový krém:

Tak isto si pripravíme vanilkový krém ale z vanilkového pudingu.

Na zvýraznenie chuti môžeme použiť pistáciovú a vanilkovú pastu.

Na plát lístkového cesta natrieme pistaciovú plnku, posypeme upraženymi nasekanými pistáciami, poukladáme odkvapkané višne. Natrieme hneď vanilkový krém a poukladáme štvorce upečeného lístkové ho cesta.Vrch môžeme ozdobiť pistáciami.

Dobrú chuť.

 

Pistáciový krémeš s tvarohom a višňami - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.