reklama

Odpaľované venčeky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 21. 02. 2021 - 00:15 - Recepty Sandra Hvilová
Odpaľované venčeky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta.

Ingrediencie
Cesto:
125 gramov mlieko
87 gramov maslo
1 štipka soľ
4 kusy vajce
125 gramov hladká múka
Krém:
500 millilitrov mlieko
60 gramov Zlatý klas
3 kusy žĺtok
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 millilitrov šľahačková smotana
  vanilka bourbon
Šľahačka:
500 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor bourbon
Postup

Pripravíme si odpaľované cesto:

Mlieko alebo vodu, prípadne vodu s mliekom, maslo a soľ dáme do hrnca a varíme. Po tom ako sa v mlieku rozpustí maslo dáme hrniec dáme bokom a vsypeme múku.

Cesto poriadne zmiešame, vrátime na oheň a odpaľujeme.

Odpálené cesto necháme vychladnúť.

Do vychladnutého cesta primiešame po jednom vajíčka.

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vyložený papierom.

Pečieme na 180st do zlatova.

Po upečení rúru otvoríme len minimálne. 

Krém:

Mlieko, Zlatý klas, žĺtka, cukor a vanilkový Bourbon cukor vymiešame a uvaríme hustý puding.

Puding necháme vychladnúť a neskôr ho dáme do chladničky.

Úplne stuhnutý a vychladnutý puding poriadne prešľaháme.

Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu do polotuha a postupne ju pridávame k pudingu,  jemne premiešavame.

Krém dáme do cukrárskeho vrecka a dáme do chladničky.

Vanilková šľahačka:

Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým Bourbon cukrom. Dáme do cukrárskeho vrecka.

Rozkrojíme upečené veterníky a plníme žĺtkovým krémom, na vrch dáme šľahačku.

Veterník posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. 

Doplňujúce obrázky
Odpaľované venčeky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama