
Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta.
Cesto: | ||
125 | gramov | mlieko |
87 | gramov | maslo |
1 | štipka | soľ |
4 | kusy | vajce |
125 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | Zlatý klas |
3 | kusy | žĺtok |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
vanilka bourbon | ||
Šľahačka: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor bourbon |
Pripravíme si odpaľované cesto:
Mlieko alebo vodu, prípadne vodu s mliekom, maslo a soľ dáme do hrnca a varíme. Po tom ako sa v mlieku rozpustí maslo dáme hrniec dáme bokom a vsypeme múku.
Cesto poriadne zmiešame, vrátime na oheň a odpaľujeme.
Odpálené cesto necháme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta primiešame po jednom vajíčka.
Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vyložený papierom.
Pečieme na 180st do zlatova.
Po upečení rúru otvoríme len minimálne.
Krém:
Mlieko, Zlatý klas, žĺtka, cukor a vanilkový Bourbon cukor vymiešame a uvaríme hustý puding.
Puding necháme vychladnúť a neskôr ho dáme do chladničky.
Úplne stuhnutý a vychladnutý puding poriadne prešľaháme.
Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu do polotuha a postupne ju pridávame k pudingu, jemne premiešavame.
Krém dáme do cukrárskeho vrecka a dáme do chladničky.
Vanilková šľahačka:
Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým Bourbon cukrom. Dáme do cukrárskeho vrecka.
Rozkrojíme upečené veterníky a plníme žĺtkovým krémom, na vrch dáme šľahačku.
Veterník posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty