Odpaľované veterníky

Popis

Vanilkové veterníky z odpaľovaného cesta.

Odpaľované veterníky - recept

Zhrnutie

Výnos
10
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

125gramovmlieko(cesto)
87gramovmaslo(cesto)
1štipkaSol(cesto)
4kusyvajce(cesto)
500millilitrovMlieko(krem)
60gramovZlatý klas(krem)
3kusyZltko(krem)
5polievkové lyžiceKryst.cukor (krem)
250millilitrovSl.smotana(krem)
500millilitrovsl.smotana
125gramovHl.muka(cesto)
1kusVan.Bourbon cukor
  Van.bourbon(krem)

Inštrukcie

Pripravíme si odpaľované cesto:

Mlieko alebo vodu, prípadne vodu s mliekom, maslo a soľ dáme do hrnca a varíme. Po tom ako sa v mlieku rozpustí maslo dáme hrniec dáme bokom a vsypeme múku.

Cesto poriadne zmiešame, vrátime na oheň a odpaľujeme.

Odpálené cesto necháme vychladnúť.

Do vychladnutého cesta primiešame po jednom vajíčka.

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vyložený papierom.

Pečieme na 180st do zlatova.

Po upečení rúru otvoríme len minimálne. 

Krém:

Mlieko, Zlatý klas, žĺtka, cukor a vanilkový Bourbon cukor vymiešame a uvaríme hustý puding.

Puding necháme vychladnúť a neskôr ho dáme do chladničky.

Úplne stuhnutý a vychladnutý puding poriadne prešľaháme.

Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu do polotuha a postupne ju pridávame k pudingu,  jemne premiešavame.

Krém dáme do cukrárskeho vrecka a dáme do chladničky.

Vanilková šľahačka:

Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým Bourbon cukrom. Dáme do cukrárskeho vrecka.

Rozkrojíme upečené veterníky a plníme žĺtkovým krémom, na vrch dáme šľahačku.

Veterník posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. 

Odpaľované veterníky - recept postup 1

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.