Marhuľové rezy

Popis

Svieži zákusok

Marhuľové rezy  - recept

Zhrnutie

Výnos
pekáč
Zdrojvlastný
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

korpusy
12kusyvajec
6polievkové lyžicepolohruba muka
6polievkové lyžicehladka muka
12polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžiceolej
6polievkové lyžicevoda
3balíkyvanilkový cukor
3čajové lyžičkyprášok do pečiva

Inštrukcie

Ingrediencie na 3 korpusy

  • vajcia.....................................12 kusov
  • múka polohrubá......................6 lyžíc
  • múka hladká............................6 lyžíc
  • cukor kryštálový.....................12 lyžíc
  • olej Heliol................................ 3 lyžice
  • voda........................................ 6 lyžíc
  • vanilkový cukor........................3 vrecká
  • kypriaci prášok.........................3 lyžičky

Ingrediencie na plnku č. 1

  • mlieko.......................................0,5 l
  • žĺtky..........................................2 kusy
  • puding - Zlatý klas....................2 vrecká
  • vanilkový cukor.........................1 vrecko
  • maslo....................................250 gramov
  • cukor.........................................5 polievkových lyžíc
  • Um (rum)...................................4 lyžice

Ingrediencie na plnku č. 2

  • marhule zavárané, olúpané.....1000 gramov
  • piškótový plát rozmrvený.............1 kus
  • šťava zo zaváraných marhúľ .......podľa potreby

Na zdobenie : čokoláda a marhule

Na potretie korpusu: marhuľový džem

Inštrukcie

Upečieme  3 korpusy tak, že všetky ingrediencie si rozdelíme na tretiny.

Postup: bielky s cukrom a vanilkovým cukrom  vyšľaháme, pridáme žĺtky vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva 

veľký pekáč vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme v  rúre 15 min/180°C

Plnka č. 1

Postup:  mlieko, žĺtka, kryštálový  cukor, vanilkový cukor a pudingy metličkou, v širšom kastróle s dvojitým dnom ,dobre vyšľaháme a za stáleho miešania uvaríme kašu , ktorú v studenej vode, za stáleho miešania, vychladíme 

maslo vymiešame , pridáme postupne kašu , Um a dobre vyšľaháme

Plnka č. 2

Postup: medzi prstami rozmrvíme korpus a marhule, jemne premiešame , podľa potreby môžeme pridať aj marhuľovú šťavu ( ja som nepridávala)

Postup plnenia korpusov:  z korpusov pílkovým nožom opatrne stiahneme hornú vrstvu korpusu ( po hodinovom odpočívaní zmäkne a ide to ľahko) - na pekáč položíme korpus spodnou stranou dole, natrieme džemom,  plnkou č. 2, plnkou č. 1, prikryjeme korpusom, zaťažíme a necháme hodinu postáť 

vrch natrieme plnkou,ozdobíme čokoládou a marhuľami

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

úžasnééééééééééééééVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceTlieskam

tak tie veru vyskúšam, mnam ÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Vierka tie vyzerajú božskyÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdce

mnaaam dakujem urcite vyskusam SrdceSrdceSrdce

SrdcedievčatáSrdce srdečná vďaka  Úsmev 

Vierka ďakujem, všetkým veľmi chutil ÚsmevÁnoÁnoÁnoSrdce

super dakujeme za recept urcite upeciem...

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.