Juhoslovanský krémeš

Pridal/a evicka

Mäkkučké orechové cesto medzi dvoma lístkovými cestami s pudingovo-maslovým krémom.

Juhoslovanský krémeš - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

400gramovlístkové cesto
Orechové cesto:
5kusyvajce
100gramovmleté orechy
200gramovkryštálový cukor
4polievkové lyžicepolohrubá múka
1⁄2balíkprášok do pečiva
Krém:
500mililitrovmlieko
2balíkyZlatý klas
250gramovmaslo
250gramovpráškový cukor

Inštrukcie

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú z nich rozvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom budeme piecť potom aj orechové cesto.

Lístkové cesto popicháme vidličkou a dáme na opačnú stranu plechu.Lístkové cesto pečieme pri 200 st. do svetlo ružova.Necháme ich vychladnúť.

Orechové cesto:

Bielka vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a došľaháme do tuha, pridávame po jednom žĺtky a ešte došľaháme.Jemne vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechami. Orechové cesto pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút.Necháme úplne vychladnúť.Z vrchu zošúpeme šúplatu aby sa nám neoddeľovalo od krému.

Krém:

Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť.Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s cukrom a postupne do toho prišľahávame vychladnutú pudingovú kašu.Môžeme pridať aj kvapku rumu.

Na podložku dáme jedno upečené lístkové cesto, potrieme polovicou krému, na krém uložíme orechové cesto, na orechové cesto natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým lístkovým cestom.Koláč rukami pritlačíme a necháme asi pol hodiny postáť pri izbovej teplote. Potom ho dáme do chladničky a keď zmäkne krájame na kocky a pocukrujeme.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.75
Priemer: 4.8 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.