reklama

Juhoslovanský krémeš

Pridal/a evicka dňa 21. 02. 2022 - 13:46 - Recepty evicka
Juhoslovanský krémeš, Recepty na zákusky, evicka

evicka | Juhoslovanský krémeš


reklama

Mäkkučké orechové cesto medzi dvoma lístkovými cestami s pudingovo-maslovým krémom.

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
Orechové cesto:
5 kusy vajce
100 gramov mleté orechy
200 gramov kryštálový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
500 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
250 gramov maslo
250 gramov práškový cukor
Postup

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú z nich rozvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom budeme piecť potom aj orechové cesto.

Lístkové cesto popicháme vidličkou a dáme na opačnú stranu plechu. Lístkové cesto pečieme pri 200 st. do svetlo ružova. Necháme ich vychladnúť.

Orechové cesto: Bielka vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a došľaháme do tuha, pridávame po jednom žĺtky a ešte došľaháme. Jemne vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechmi. Orechové cesto pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme úplne vychladnúť. Z vrchu zošúpeme šúplatu aby sa nám neoddeľovalo od krému.

Krém: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s cukrom a postupne do toho prišľahávame vychladnutú pudingovú kašu. Môžeme pridať aj kvapku rumu.

Na podložku dáme jedno upečené lístkové cesto, potrieme polovicou krému, na krém uložíme orechové cesto, na orechové cesto natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Koláč rukami pritlačíme a necháme asi pol hodiny postáť pri izbovej teplote. Potom ho dáme do chladničky a keď zmäkne krájame na kocky a pocukrujeme.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama