Jablkový krémeš

Pridal/a Martuška 123

Šťavnatý obrátený koláčik s jablkami, maslovo pudingovým krémom a šľahačkou.

Jablkový krémeš - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Cesto:
150gramovpolohrubá múka
150gramovpráškový cukor
5kusyvajce
1⁄2balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicevoda
jablková náplň
1kilogramočistené jablká
2balíkyvanilkový cukor
Pudingová náplň
2balíkyZlatý klas
700millilitrovmlieko
100gramovpráškový cukor
40gramovkryštálový cukor
200gramovmaslo
250millilitrovsmotana na šľahanie
  čokoláda na ozdobu (čokoládová ryža)

Inštrukcie

Jablká si očistíme, nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom.Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridávame do vyšľahaných žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na jablká a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút do ružova.

 

Z mlieka, kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme puding a necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.

 

Vychladnutý koláč preklopíme na tácku, na jablkovú zmes dáme pudingový krém.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a šľahačku dáme na krém.Ozdobíme čokoládovou ryžou.

 

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.