
Martuška 123 | Jablkový krémeš
Šťavnatý obrátený koláčik s jablkami, maslovo pudingovým krémom a šľahačkou.
Cesto: | ||
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | vajce |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | voda |
Jablková náplň: | ||
1 | kilogram | jablká očistené |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Pudingová náplň: | ||
2 | balíky | Zlatý klas |
700 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | práškový cukor |
40 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Na ozdobu: | ||
čokoládová ryža |
Jablká si očistíme, nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridávame do vyšľahaných žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na jablká a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút do ružova.
Z mlieka, kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.
Vychladnutý koláč preklopíme na tácku, na jablkovú zmes dáme pudingový krém.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a šľahačku dáme na krém. Ozdobíme čokoládovou ryžou.
Dobrú chuť!

Martuška 123
Vyzera super, robili ste ho na velky plech ?