reklama

Jablkový krémeš

Pridal/a Martuška 123 dňa 06. 10. 2020 - 08:54 - Recepty Martuška 123
Jablkový krémeš, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123 | Jablkový krémeš


reklama

Šťavnatý obrátený koláčik s jablkami, maslovo pudingovým krémom a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
150 gramov polohrubá múka
150 gramov práškový cukor
5 kusy vajce
1⁄2 balík prášok do pečiva
3 polievkové lyžice voda
Jablková náplň:
1 kilogram jablká očistené
2 balíky vanilkový cukor
Pudingová náplň:
2 balíky Zlatý klas
700 millilitrov mlieko
100 gramov práškový cukor
40 gramov kryštálový cukor
200 gramov maslo
250 millilitrov smotana na šľahanie
Na ozdobu:
  čokoládová ryža
Postup

Jablká si očistíme, nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridávame do vyšľahaných žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na jablká a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút do ružova.

Z mlieka, kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.

Vychladnutý koláč preklopíme na tácku, na jablkovú zmes dáme pudingový krém.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a šľahačku dáme na krém. Ozdobíme čokoládovou ryžou.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Jablkový krémeš, Recepty na zákusky, Martuška 123, 1

Martuška 123

Výnos
1 plech
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama