Jablkový krémeš

Popis

Šťavnatý obrátený koláčik s jablkami, maslovo pudingovým krémom a šľahačkou.

Jablkový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
150gramovpolohruba muka
150gramovpraskový cukor
5kusyvajicka
1⁄2balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicevoda
jablková náplň
1kilogramočistené jablká
2balíkyvanilkový cukor
Pudingová náplň
2balíkyzlatý klas
700millilitrovmlieko
100gramovpraskový cukor
40gramovkryštálový cukor
200gramovmaslo
250millilitrovsmotana na šľahanie
  čokoláda na ozdobu (čokoládová ryža)

Inštrukcie

Jablká si očistíme, nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom.Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridávame do vyšľahaných žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na jablká a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút do ružova.

 

Z mlieka, kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme puding a necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.

 

Vychladnutý koláč preklopíme na tácku, na jablkovú zmes dáme pudingový krém.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a šľahačku dáme na krém.Ozdobíme čokoládovou ryžou.

 

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyzera super, robili ste ho na velky plech ? 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.