
Oľga Birošová
Jablká sú naozaj veľmi vhodné na rôzne koláče.Tento je s výbornou jablkovo pudingovou náplňou a šľahačkou.
Cesto: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
130 | gramov | práškový cukor |
130 | gramov | maslo |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
Náplň: | ||
6 | kusy | jablká |
4 | polievkové lyžice | cukor |
2 | balíky | vanilkový puding |
600 | millilitrov | jablkový džús |
Dokončenie: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | Smeta-fix |
škorica mletá |
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, prášok do pečiva zämknuté maslo pokrájané na menšie kúsky vajíčka. Rukou vypracujeme hladké cesto ktoré dáme do chladničky stuhnúť.
Z pudingov, džúsu, cukru uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme, nastrúhane vmiešame do vychladnuteho pudingu.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm preložíme na vymasteny a vysypaný múkou plech 30x40 cm. Pritlačíme, popicháme vydličkou rozotrieme plnku. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 30 minút, upečený necháme vychladnúť. Smotanu smetafix vyšľaháme do tuha potrieme vychladnutý, koláč.Vložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletou škoricou.
Hodí sa k tomu dobrá káva alebo čaj.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
tá náplň vyzerá ozaj dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrota
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada že sa recept páči, prajem pekný deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty