
Známa tvarohová tortička.
150 | gramov | maslové sušienky |
125 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
500 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný mäkký tvaroh |
2 | kusy | vanilkový cukor |
Keksy treba rozdrviť takmer na prach, vymiesiť s maslom na cesto (maslo sa môže roztopiť a tak zmiešať s keksami).
Z vymiesenej hmoty vytvoríme na spodku formy alebo plechu cesto. Ja zvyknem dávať do tej formy papier na pečenie lebo niektoré keksy sa môžu prilepiť.
Mascarpone, tvaroh a vajíčka zmiešame dokopy a vytvoríme z toho krém. Podľa chuti osladíme vanilkovým cukrom. Treba to miešať kým sa cukor v kréme nerozpustí. Nalejeme, ak je hustejší natrieme na cesto. (hustota a maslovosť krému po upečení záleží od toho aký tvaroh sa použije).
Pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút cca na 200°C a 20 minút na 110-120°C, príp. podľa potreby nechať aj dlhšie.
Po upečení to je dobré nechať tak deň odležať v chlade, ale dá sa to jesť aj za 30 min. Na vrch sa hodí dať maliny, čučoriedky, jahody alebo iné ovocie a zaliať tenkou vrstvou želatíny.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty