Čertovský mls

Popis

Čertovsky dobrý zákusok!

Čertovský mls - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
9kusybielko
9polievkové lyžicepraskový cukor
3polievkové lyžicepolohruba muka
 štipkasoľ
1⁄2kusprášok do pečiva
3polievkové lyžicestrúhanka
1 1⁄2polievková lyžicaolej
200gramovnasekané orechy
100gramovnutela
plnka
9kusyžltka
1litermlieko
2 1⁄2kusyvanilkový puding
9polievkové lyžicekryštálový cukor
300gramovmaslo
2polievkové lyžicekakao
 trocharum
Dokončenie
2kusysmotana na šľahanie
kakao alebo čokoláda na dozdobenie

Inštrukcie

Korpus:

Vyšľaháme bielka so špetkou soli, pridáme 9PL cukru, múku, strúhanku, olej a prášok do pečiva.
Na plech dáme papier na pečenie a nasypeme nasekané orechy, vylejeme na orechy cesto a pečieme pri 180/15-25 minút.
Po upečení preklopíme na druhy plech, takže orechy máme navrchu a ešte teplý potrieme nutelou a necháme vychladnúť.

Plnka:
Zo žĺtkov, cukru a pudingu uvaríme v 1l mlieka hustý puding.

Vychladnutý puding zmiešame s maslom, pridáme rum a rozdelíme na napolovicu, do jednej časti prídame 2 polievkové lyžice kakaa.

Dokončenie:

Na korpus natrieme svetlý krém, potom tmavý krém a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku.

Vrch môžeme dozdobiť kakaom alebo nastrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

úžasnéééééééééééééVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.