
Výborná, rýchla, svieža tortička s pribináčikovým krémom
Na 3 korpusy: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
500 | gramov | jemný tvaroh bez hrudiek |
1 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | Smeta-fix |
ovocie | ||
Na celý povrch torty | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | kus | Smeta-fix |
práškový cukor |
Korpus:
4 bielky si vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme 4 polievkové lyžice cukor, štyri žĺtky a jemne zamiešame 4 polievkové lyžice preosiatu múku s jednou čajovou lyžičkou prášku do pečiva. Takto pripravíme tri korpusy. Rozotrieme do tortovej formy priemer 24 cm.
Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Upečieme pri teplote 180°C cca 15-20 minút. Údaje sú informačné.
Plnka:
smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smeta-fixom. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Spojíme vyšľahanú smotanu s tvarohom pomocou mixéra a postupne pridáme Créme olé vanilkový bez varenia.
Prvý korpus potrieme polovicou plnky, posypeme čerstvým alebo mrazeným ovocím podľa chuti, jemne zatlačíme do plnky. Priložíme druhý korpus, potrieme zvyšnou plnkou a posypeme ovocím, jemne zatlačíme do plnky. Priložíme posledný korpus.
Na potretie celého povrchu aj bokov vyšľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a práškovým cukrom podľa chuti. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty