reklama

Pribináčikova torta s jahodami

Pridal/a melisa dňa 19. 11. 2021 - 19:30 - Recepty melisa
Pribináčikova torta s jahodami, Recepty na torty, melisa

reklama

Výborná, rýchla, svieža tortička s pribináčikovým krémom Úsmev

Ingrediencie
Na 3 korpusy:
12 kusy vajce
12 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
12 polievkové lyžice polohrubá múka
3 čajové lyžičky prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
500 gramov jemný tvaroh bez hrudiek
1 kus Créme Olé puding vanilkový
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus Smeta-fix
  ovocie
  Na celý povrch torty
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Smeta-fix
  práškový cukor
Postup

Korpus:

4 bielky si vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme 4 polievkové lyžice cukor,  štyri žĺtky a jemne zamiešame 4 polievkové lyžice preosiatu múku s jednou čajovou lyžičkou prášku do pečiva. Takto pripravíme tri korpusy. Rozotrieme do tortovej formy priemer 24 cm.

Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Upečieme pri teplote 180°C cca 15-20 minút. Údaje sú informačné.

Plnka:

smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smeta-fixom. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Spojíme vyšľahanú smotanu s tvarohom pomocou mixéra a postupne pridáme Créme olé vanilkový bez varenia.

Prvý korpus potrieme polovicou plnky, posypeme čerstvým alebo mrazeným ovocím podľa chuti, jemne zatlačíme do plnky. Priložíme druhý korpus, potrieme zvyšnou plnkou a posypeme ovocím, jemne zatlačíme do plnky. Priložíme posledný korpus. 

Na potretie celého povrchu aj bokov vyšľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a práškovým cukrom podľa chuti. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama