
Svieža tvarohová torta s ovocím.
Olejový korpus: | ||
2 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
50 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | mlieko |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tvarohový krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | vanilkový Olé puding bez varenia |
250 | gramov | jemný tvaroh |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
ovocie | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
snehové pusinky |
Olejový korpus priemer 24cm:
Vyšľaháme dva bielky na sneh, pridáme cukor a ešte šľaháme do pevného snehu, potom pridáme žĺtka, mlieko, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180st., čas 15-20minút.
Krém:
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom, do vyšľahanej šľahačky vysypeme jeden vanilkový OLÉ puding bez varenia, práškový cukor, a 250g jemného tvarohu, všetko spolu dobre premiešame. Ak chcete vyššiu vrstvu krému kľudne môžete spraviť dvojnásobnú dávku.
Z vychladnutého korpusu odstránime vrchnú šupku, natrieme tvarohový krém a povtláčame čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti. Povrch tortičky upravíme – potrieme vyšlahanou rastlinnou šľahačkou. Jemne pofrkáme rozpustenou čokoládou, dozdobíme ovocím, snehovými pusinkami a jemne posypeme práškovým cukrom.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty