Mandľovo smotanová torta

Popis

Recept na božskú tortičku, ľahkú čo do chute aj prípravy. Úsmev

Mandľovo smotanová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
3kusyvajicka
3polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžicepolhrubej múky (celozrnej, moja bola bezlepková)
4polievkové lyžicemleté mandle (iné orechy)
1⁄2kusprášok do pečiva
Ganache
100millilitrovslahackovej smotany
100polievkové lyžicehorkej čokolády
Žltkový krém
250millilitrovslahackovej smotany
3kusyžltka
1polievková lyžicamed (kryštálový cukor)
1⁄2kusvanilkový cukor
1kusmascarpone
slahacka
250millilitrovslahackovej smotany
1⁄2kusvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny (alebo bielka a žltka zvlášť) a zľahka k nej primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver mleté mandle. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vyslanej papierom na pečenie (priemer cca 24cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote cca 190°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Ganache:

Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu, necháme vychladnúť, trochu stuhnúť. Rozotrieme na vychladený korpus a dáme schladiť.

Žĺtkový krém:

Vo vodnom kúpeli uvaríme kašu zo 100 ml smotany, medu a žĺtok. Necháme vychladnúť.  Mascarpone s vanilkou a 150 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme na tuhý krém, a už len zľahka ručne primiešame žĺtkovú zmes. Krém rozotrieme na ganache, najlepšie sa krém nanáša pomocou zdobiaceho vrecka, opäť dáme schladniť.

Šľahačka:

Šľahačkovú smotanu s vanilkou vyšľaháme a opäť so zdobiacim vreckom nanesieme na žĺtkový krém. Tortu dáme schladiť do chladničky ideálne cez noc, zdobíme čokoládovými hoblinami.

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Mandľovo smotanová torta - recept postup 1
Mandľovo smotanová torta - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.