
Recept na božskú tortičku, ľahkú čo do chute aj prípravy.
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | mleté mandle |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Ganache: | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | polievkové lyžice | horká čokoláda |
Žĺtkový krém: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | kusy | žĺtok |
1 | polievková lyžica | med |
1⁄2 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | mascarpone |
Na šľahačku: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1⁄2 | kus | vanilkový cukor |
Korpus:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny (alebo bielka a žltka zvlášť) a zľahka k nej primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver mleté mandle.
Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vyslanej papierom na pečenie (priemer cca 24cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote cca 190°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ganache:
Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu, necháme vychladnúť, trochu stuhnúť. Rozotrieme na vychladený korpus a dáme schladiť.
Žĺtkový krém:
Vo vodnom kúpeli uvaríme kašu zo 100 ml smotany, medu a žĺtok. Necháme vychladnúť. Mascarpone s vanilkou a 150 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme na tuhý krém, a už len zľahka ručne primiešame žĺtkovú zmes.
Krém rozotrieme na ganache, najlepšie sa krém nanáša pomocou zdobiaceho vrecka, opäť dáme schladniť.
Šľahačka:
Šľahačkovú smotanu s vanilkou vyšľaháme a opäť so zdobiacim vreckom nanesieme na žĺtkový krém. Tortu dáme schladiť do chladničky ideálne cez noc, zdobíme čokoládovými hoblinami.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty