
Cream tart je modernou a obľúbenou formou darčeka pre rôzne príležitosti, keďže si tvar môžete zvoliť podľa Vašich predstáv od číslic až po takéto srdiečko. Dozdobiť ho môžete tiež podľa Vašich chutí a predstáv. Poďme na recept!
3 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | kusy | vajce |
120 | gramov | cukor práškový |
50 | gramov | maslo |
500 | gramov | múka hladká |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
300 | gramov | biela čokoláda |
500 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | čerstvé ovocie |
1 | kus | džem |
Všetky suroviny na pláty okrem múky dáme do hrnca a pomaly na najslabšom plameni zohrievame. Miešame metličkou asi 5 minút, aby sa hmota pekne spojila. Nevaríme!
Do misky dáme múku a nalejeme na ňu teplú zmes. Najprv vareškou zamiešame a potom rukou spracujeme lesklé nelepivé teplé cesto. Prípadne dáme do robota.
Cesto si rozdelíme, rozvaľkáme a vyrežeme želaný tvar, upečieme na papieri na pečenie, teplovzdušne 180• cca 6 minút do zlata. (4x)
Zo zvyškov vykrojíme menšie srdiečka, ktoré môžeme neskôr použiť na dozdobenie torty.
Krém: 500ml smotany na šľahanie privedieme do varu, stiahneme z plameňa a pridáme 300g nalámanej bielej čokolády (kvalitnejšia určite nie biele dukáty) necháme na noc v chlade, na druhý deň vyšľaháme a primiešame k vyšľahanému 500g mascarpone (ak máte radšej sladšie pridajte 3 PL práškového cukru)
Zostavovanie torty:
Pláty natrieme kyslým džemom (ja som dala zemolezový) na to s vreckom s ozdobnou špičkou navrstvíme krém a opakujeme na posledný korpus s krémom poukladáme sladkosti a ovocie podľa chuti.
Krém môžete obmeniť napr namiesto bielej čokolády použijete horkú, prípadne pridáte do krému ovocné coulis.
Zdroj: CheesecakepodlaMary


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty